Koła zimowe

chris89

Posiadacz elektryka
Chłopie, gdyby nikt nie szukał zamienników, to musk by opychał Ci koła po 15 tysiaków, a Ty brał byś bo auto za 200 koła.Cena 200tys to teraz norma
Akurat tesla nieźle wycenia auta, ale za dodatki(koła lakier) kroi grubo
W tamtym roku braliśmy enyaqa i koła zimowe "19" płaciliśmy 5,5tys
Wiec nie należe do tych co za wygodę zamawiania w salonie/dealera jak zwała tak zwał frajersko dugie tyle przepłacą.

Ale kto powiedział, że trzeba w salonie brać? I kto mówił o oryginałach felg? Pisałem o jeżdżeniu na różnych kołach bez systemów bezpieczeństwa czy używanych oponach.

Ja Photon 18 kupiłem za 3500… Pirelli SF3 wielosezon 2940… serio używane opony?

Przecież to głupota do potęgi, nawet na test bym w ten sposób nie wyjechał. Wjedziesz w kogoś i AC lachę wyłoży jak zobaczy inne rozmiary kół przód/tyl, a używane opony to bezpieczeństwo Twoje i Twojej rodziny. Przecież jak ktoś upalał takie opony to będą jak po lodzie jeździć, nie wiadomo jak zbieżność. Nie no, za 1500 zł oszczędności na 3 lata? Wydając tyle kasy na nowy samochód? Co to jest, forum Golfa 3 z 1995?

Pisz co chcesz. Nie przekonasz mnie do swojej wizji.

macinowa

Posiadacz elektryka
nie wszystkie - jak sprawdzałem to przy highland tylko M3P ma kute, dla starszej M3 był jeszcze Trackpack z felgami ZeroG. Sam mam 19" Nova i nie są kute - już musiałem spawać (szczęśliwie trafiłem 2x w dziurę w tym samym miejscu felgi)

z zamienników kutych masz JR5, MoTec Ultralight MCR2 i MCR4
wg mojej wiedzy, z tych co wymieniłeś tylko M3P HL ma kute, reszta to zwyklasy

refi1234

Posiadacz elektryka
Moze komus się przyda, dla TM3 (nie HL) z epc.tesla.com, letnie juz od niewiele ponad 7 stówek, zimówki juz od ok 8 stówek (nowe, zgodne z gwarancją)

Opony.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

Last edited:

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka

eimi

Pionier e-mobilności
nie wszystkie - jak sprawdzałem to przy highland tylko M3P ma kute, dla starszej M3 był jeszcze Trackpack z felgami ZeroG. Sam mam 19" Nova i nie są kute - już musiałem spawać (szczęśliwie trafiłem 2x w dziurę w tym samym miejscu felgi)

z zamienników kutych masz JR5, MoTec Ultralight MCR2 i MCR4
A fabryczne 18" z TM3 2021-2023?
A fabrycznie 19" z TMY?
wydawało mi się że są kute, hm?