Kolejne obniżki !!!

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Kręcisz. Czisburger jest z kotletem, a nie z samym serem albo z czymkolwiek co było pod ręką. Tak samo jak tesla ma mieć baterie (CATL lub BYD) i koła, itp. Nie zapłaciłeś za coś innego, ale już nie ma co mielić tego samego.
Nie wiem co jest z czym. Dla mnie jeden czort (nie jadam tego). Dla Ciebie Tesla która NIE JEST TWOJA nie stanowi Ci różnicy. Stąd ten ton wypowiedzi który przedstawiasz.
Dla mnie to burger z 2 rodzajami mięsa. Jedno z nich jest moim przysmakiem i chcę właśnie tą.
Nie mam prawa?
Kto kręci to kręci.
Również urywam dyskusję. Sprawa do oceny indywidualnej. Każdy ma swoją opinię.
Jak dla mnie Nie ma tu wytłumaczeniaj poza 1 wyjątkiem.
Tesla ma zakaz ujawniania takich informacji. Ale prosił bym to na piśmie. W każdej innej sytuacji - brak dobrej woli.

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Znamienne, że któryś raz z kolei w tego typu dyskusjach (ktoś chce wiedzieć jakie parametry/wyposażenie/komponenty) ma mieć jego Tesla w kontrze słyszy "idź do Mercedesa/BMW/whatever, tam Cię dopieszczą, kokarda, szampan, etc." - podczas gdy rzecz nie jest o kokardach, szampanie i pocieraniu poszetką silnika. Absurdalne skrajności...
No tesla zła, bo nie sprzedaje w modelu dealerskim, i obniża ceny. Poczytajcie sobie jak znajdziecie na forum jak mój odbiór auta wyglądał na koniec Q1 2023. W skrócie - tragedia, pomimo, że byłem umówiony na 17stą, to czekałem do 21szej z trójką dzieci, odebrałem jako ostatni klient. Także brak info jaka bateria to nie jest jedyna rzecz jaka może Was jeszcze zaskoczyć. Radość z jazdy jest ogromna, auto jest świetne, super się prowadzi, idzie jak przecinak, cena w tej chwili ośmiesza konkurencję, kupił bym drugi raz i trzeci raz, nawet jakbym musiał stać w kolejce do wydawki auta 10 godzin.

ypl

Pionier e-mobilności
Nie wiem co jest z czym. Dla mnie jeden czort (nie jadam tego). Dla Ciebie Tesla która NIE JEST TWOJA dla nie stanowi Ci to różnicy. Stąd ten ton wypowiedzi który przedstawiasz.
Dla mnie to burger z 2 rodzajami mięsa. Jedno z nich jest moim przysmakiem i chcę właśnie tą.
Nie mam prawa?
Kto kręci to kręci.
Również urywam dyskusję. Sprawa do oceny indywidualnej. Każdy ma swoją opinię.
Jak dla mnie Nie ma tu wytłumaczeniaj poza 1 wyjątkiem.
Tesla ma zakaz ujawniania takich informacji. Ale prosił bym to na piśmie. W każdej innej sytuacji - brak dobrej woli.
Nawet gdybyś przy zamówieniu czisburgera miał informację, że może być mięso A lub mięso B? To mam pytanie pijesz czasami napoje gazowane? Do drinka na przykład? A czy jako taki świadomy konsument zauważyłeś, że obecnie dużo producentów w składzie podaje, że napój ma cukier A lub syrop glukozowy B? Ja bym chciał tylko z cukrem i co mam zrobić? Rozumiem, że do producentów napoi też piszesz i dzwonić, bo chcesz wiedzieć z czym pijesz napój?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Nawet gdybyś przy zamówieniu czisburgera miał informację, że może być mięso A lub mięso B? To mam pytanie pijesz czasami napoje gazowane? Do drinka na przykład? A czy jako taki świadomy konsument zauważyłeś, że obecnie dużo producentów w składzie podaje, że napój ma cukier A lub syrop glukozowy B? Ja bym chciał tylko z cukrem i co mam zrobić? Rozumiem, że do producentów napoi też piszesz i dzwonić, bo chcesz wiedzieć z czym pijesz napój?
Gdyby mi zależało na konkretnym składzie do mojej np. restauracji o określonym charakterze i wersja ze składnikiem A by odpowiadała, a ze składnikiem B już nie.
to TAK - napisał bym.
Tak jak z baterią, może ktoś planuje jeździć tym po ładowarkach DC szybkich oraz planuje kupić auto raz na długi czas - bateria BYD MOŻE rzeczywiście spełnić się lepiej.
Nie każdemu musi to robić różnice. A tu Pan pianę bije, bo ludzie przemęczeni. Niech prace zmienią.
Miałem uciąć dyskusję. Ale.... :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Śmieszne jest to że taki klient nie chce iść do konkurencji a Tesla chce sprzedać każde auto jak najszybciej i jak najmniej kompikując sobie prace. Obsługa z "salonu" wie mnej niz połowa forumiczów tutaj i obiecuje czasem gruszki na wierzbie. Jak klient sie spyta w rozmowie czy auto aby na pewno ma nagłośnienie premium z wiekszą iloscia głośników to usłyszy "tak, tak, oczywiście, prosze zapłacić i umawiamy się na odbiór", ale nikt na piśmie nie potwierdzi :cool:
Taka samą odpowiedź dostaniemy jak zapytamy na bazarku czy pomidorki świeze dziś rano zrywane, nawet jeśli były zrywane wczoraj. Problem taki że nawet jak zobaczymy że sprzedawca nas robi w konia bo ogonki już podwiędłe to nie możemy iść do innego stoiska bo tam jeśli już są świeże to cena dużo wyższa. Tutaj dużo osób z tych co stoją obok poirytowani i mówią "Panie bierz, ja jadłem i dobre są, nie ma co wybrzydzać "Szczególnie Ci dla których zakup nowego samochodu to prawie jak zakup takich pomidorków na bazarku.:ROFLMAO:

Last edited:

Michal

Moderator
Są też tacy jak ja, co kupowali te starsze pomidorki (TM3 przed lotem), a dostali świeże (po lifcie). Ciekawe, czy ktoś z takich się burzył, że nie dostał tego co zamawiał...

ypl

Pionier e-mobilności
Tutaj dużo osób z tych co stoją obok poirytowani i mówią "Panie bierz, ja jadłem i dobre są, nie ma co wybrzydzać "Szczególnie Ci dla których zakup nowego samochodu to prawie jak zakup takich pomidorków na bazarku.:ROFLMAO:
No i znowu zajebista puenta, też bym się mógł pod tym podpisać :ROFLMAO:

Raf24

Fachowiec
''Easy szakal " cośta się tak nakręcili . "Ja tylko pociągnął " a taka lawina .
Fakt chciałem przed zejściem z tego łez padołu spróbować czegoś innego niż ICE ,a czemu nie kto "bogatemu zabroni " ;) , raz robiłem podejście do EV6 Ionic5 padło na EV6 ale Kia powiedziała "nie wiemy kiedy będzie i za ile będzie przy odbiorze ??!!= Nara .
Wstąpiłem na ścieżkę grzechu ekologów i kupiłem Alfę Stelvio Turbo benzynę 280Hp totalne przeciwieństwo Tesli we wszystkim , pobawiłem się rok zrobiłem 10k km (więcej stała niż jeździła , szkoda brudzić , rozgrzewać na krótkie trasy ,nic nie przewozić bo czerwone skóry , co dzień skok w VIVARO i -wół roboczy zapi...la , dałem sie przejechać Alfą Śwagrowi i od listopada mam zaliczkę i czekają :cool: )
Na to Tesla w styczniu -30 k zł = Żona 'Mo Być!!" bo zawsze taką chciała :unsure: ? . I z tego mój powrót do BEV , tak będę miał i tak ale teraz mam duży niesmak tą sytuacją .Może i dobrze teraz mam argument za czekaniem na Juniper , z pustym garażem po Stelvio bo rodzina wyznaczyła mi deadline do 5,02,2024.
No nic VIVARO BI turbo i dalej do roboty a jak mi będzie za dobrze to jeszcze Foksem się dowalę albo dwudziestodwuletnią Toyotą HI-ACE dobiję bębenki w uszach :eek:

Ale jeden cytat bez urazy dla części forumowiczów zamieszczę
@Grzesiek
"Ale Osoby które kupiły już nic nie zmienią. Dlatego tak bronią tego co mają same."

Last edited:

UseYbrain

Posiadacz elektryka
A czy ja mogę iść do McDonalda i zamówić czisburgera i frytki i oczekiwać, że obsługa przyniesie z uśmiechem na ustach do stolika, że nie będzie wyglądać na zmęczoną 12 godzinną zmianą, że 3 razy podejdzie do stolika i zapyta czy smakuje? Przecież zapłaciłem, przecież oczekuje tylko dobrej woli i dobrej jakości obsługi? Dlaczego oczekujecie, że dostaniecie coś za co nie zapłaciliście? Przed świętami Bożego Narodzenia odbierałem z przyjacielem Mercedesa w salonie na Daimlera, mercedes za 870k PLN, z czego auto jakieś 600k, 270k to marża i cała reszta. Podczas odbioru sprzedawca podał nam imię i nazwisko człowieka który składał silnik, miał super skrojony garnitur i w pewnym momencie wyjął poszetkę i zaczął polerować nią silnik. Mega show był podczas całego odbioru, kolega mój lubi być dopieszczony i godzi się płacić za to.
Ciekawe czy jak mu Merc stanie na drodze to wyciągnie telefon i zadzwoni do tego gościa co mu składał silnik i powie: „słuchaj, auto mi stanęło. Długo cię szukać nie będę. Natychmiast wsiadaj w tramwaj z kluczami i mi napraw auto ale poszetki nie zapomnij!”

Last edited: