Kolejne obniżki !!!

krzyss

Pionier e-mobilności
Czego ty człowieku nie rozumiesz , nie wybieram nie grymaszę ,Vin dostaję po zamówieniu i z Vin-u wynika ze dostanę CATL a przed zamówieniem miałem zapewnienie ze będzie BYD.(bo wszystkie są BYD )
Na lawecie do Polski jadą obok siebie i VIN-y F i E , Wydawacze z Wawy nie mają wpływu na przydział? OK , to niech nie wprowadzają w błąd przed podjęciem decyzji !.
Jak bym był nadal zainteresowany obecną wersją pozostało by branie z placu po VIN-e i koniec .

Cytat nadal aktualny
@Grzesiek
"Ale Osoby które kupiły już nic nie zmienią. Dlatego tak bronią tego co mają same."
Na forum juz wiele razy pisalismy zeby nie sluchac tego co mowia pracownicy tesli bo nie maja zielonego pojecia o czym mowia.
Nie masz na zamowieniu baterii, VINy przydzielaja poza Polska jakis pewnie automat, pracownik o ile nie zrobi jakiejs interwencji typu auto spadlo z lawety nie moze nic zmienic.
Tak Ci powiedzieli bo im sie tak wydawalo, albo przeczytali na FB od takich Internetowych specjalistow jak JA :)
A ja sobie moge wypisywac co chce bo jestem „expert z internetu”.

Zrezygnuj, i zamow jeszcze raz, moze Ci sie trafi :)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
ludzie piszcie jakimś szyfrem o tych bateriach. jak Elon to przeczyta to nie dość, ze z obniżek będą nici to jeszcze wprowadzi te lepsze baterie jako premium i nowość przy okazji juniper i będziemy ugotowani

ypl

Pionier e-mobilności
Dobre beda ! Kiedys… a jak nie to przeciez naprawia aktualizacja :)
Ja mam zajebiste matrixy we flagship bmw seria 5, i pneumatykę, i sekretną tylną oś, headup, szyber dach, kamery 360, summon, automatyczne parkowanie, itp itd, ale i tak i moja żona i ja wolimy teslą jeździć 🤣

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja mam zajebiste matrixy we flagship bmw seria 5, i pneumatykę, i sekretną tylną oś, headup, szyber dach, kamery 360, summon, automatyczne parkowanie, itp itd, ale i tak i moja żona i ja wolimy teslą jeździć 🤣
Dobra dobra… jaki masz akumulator ? Varta ? Bo jak Fiaam to przegrales ;)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
bo macie baterię BYD.... ;)

Pepek

Posiadacz elektryka
Kuźwa, czytałem cały wątek z 15 minut, ale najlepsza na koniec i tak była ta sekretna oś. Teraz to pełne zazdro!

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Mam apel taki mały interes do Szyszkowników co bardzo chcą kupić jakąś Teslę, a ta bździągwa im nie pozwala. Robi obniżki i wystarczy jeden klik, ale zawsze coś wymyśli, żeby ich powstrzymać.
Mój apel (mały, bez przerostu):
  • NIE KUPUJCIE EV - TESLI TYM BARDZIEJ NIE KUPUJCIE. DLACZEGO?:
    • Jak już kupicie to będzie jeszcze gorzej - prawda o tym czym się różni przed ślubem od po ślubie jest na tyle uniwersalna, że chyba nie muszę tłumaczyć. Osoby poniżej 13 roku życia odsyłam do FB, Insta i w pozostałe wszechświaty równoległe…
    • Macie całkowitą rację w tym, że Elon i ekipa robią to dla zysku, a nie dla konsumentów. Uprzejmie proszę o wskazanie producenta samochodów, którego misją jest dobro narodu. Łada? Izera?
    • BEV wychodzą powoli z fazy ”early adopters”, ale wczuwając się w delikatne wibracje Waszych uzasadnionych obiekcji, powiem STOP. To jeszcze nie czas. Kupicie jak już inni będą sprzedawać. I to jest dobre, bo każdy ma swój czas.
  • PODZIELCIE SIĘ ODPOWIEDZIAMI i pytaniami jakie zadawaliście dealerom swoich nowych samochodów jakie kupowaliście dotychczas, np.:
    • Jakiej marki będzie akumulator w moim nowym samochodzie ICE?
    • jakie opony będą zamontowane w moim nowym samochodzie?
    • Z jakiego tworzywa wykonany jest zbiornik paliwa?
    • Jaka jest pojemność zbiornika paliwa (i np. dlaczego do zbiornika o nominalnej pojemności 50L udaje mi się wlać 55L? Albo przeciwnie.)
    • Czy mogę wybrać silnik 1.9 TDI z kodem BLS, innych nie akceptuję.
    • Poproszę 3.0 TDI z DSG DQ500, ale DQ250 już nie. Czy jak im tam było.
    • Z jakich stopów wykonany jest mój silnik? Czy ma już plastikowy kolektor czy jeszcze aluminiowy? Poproszę z paskiem rozrządu Valeo tylko. Absolutnie bez łańcuszka rozrządu.
    • Czy samochód jest ocynkowany, jaka jest grubość lakieru?
Jak napisałem to apel tylko.

PS
Tak jak cenię sobie prawo konsumenta do głosowania poprzez własny wybór i nie akceptowanie tego, że duży mnie może wykorzystywać, i jak cenię sobie np. społeczność OpenSource, tak nie znoszę trollowania czegokolwiek.
Jeśli nie akceptuję polityki sprzedażowej BMW, Apple czy Tesli to napiszę o tym tam gdzie jestem raz, może dwa. Odwrócę się na pięcie i nie kupię.
Jednak produkowanie dziesiątek postów o tym, że mi Apple nie chce powiedzieć z której fabryki jest akumulator w moim iPhone-ie, albo czy ekran jest taki czy inny.
Jak z grzybami: nie znasz? nie zbieraj. Kup Golfa.