Koniec darmowej łączności premium.

daniel

Señor Meme Officer
Nam się należy z Danielem, ale mnie chyba wyruc.. li, bo auto z nas przepisali na nas na nas, aby zmienić wadliwie wpisane państwo. Nie znaleźli innej metody jak niby sprzedaż samemu sobie. To były niby niedawne czasy ale w Europie i Polsce prehistoria jeśli chodzi o Teslę
Składałbym apelację do wyższej instancji. Z tego co czytam nie jesteś jednorazowym klientem Tesli. Powinno się takich doceniać. Nawet jeśli są z Polski.
8 lat za darmo a potem nie wiadomo
Łe, po 8 latach to trzeba wymieniać baterię i samochód na złom :LOL:
Nie wiadomo kto będzie rządził za 8 lat. Może będziemy poza UE. Może Tesla wycofa się z rynku. Akurat Standard Connectivity bym się nie przejmował. :sneaky:

Bronek

Pionier e-mobilności
Gdyby Trójka została w rodzinie (syn), to pozostawimy ją na koncie żony i zawalczę o to Premium do śmierci auta . Jeśli sprzedam, to koniec tematu.
Sprawa wydaje się do odkręcenia, bo ciągle od nowości to to samo konto a zakup przed datą podaną jako graniczna, po której już czasowe i potem subskrypcja.
Chyba w komputerze jest jako przekazana a że to tylko myk techniczny i tego maszyna nie ogarnia. I słusznie bo jak zwykle winny jest głupi czlowiek. Bo to kuriozalne aby zmieniać kraj w którym jest samochód musieć go przekazywać tej samej osobie, która go ma jakby to była sprzedaż. Powinni nam podatek policzyć i odliczyć

danielm

Pionier e-mobilności
Też tak zrobię, ale coś mi się wydaje, że niczego nie będzie mi brakowało

P.S.
O co chodzi z standard Conectiwvity w samochodach kupionych po 20 lipca 2022. To one nawet standard będą miały płatny?
tak, od 2030 na nieznanych zasadach. do tego czasu wszystko się może pozmieniać. PS. pod koniec 2020 przestałem płacić za premium z winy Tesli i rzeczywiście niczego mi nie brakowało. dopiero jak w 2021 wprowadzili podgląd z kamer a ja nie mogłem z tego korzystać to zacząłem męczyć tesle o premium to dali za darmo

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Nie państwo daje tylko podatnicy, coś mi tu komunizmem zalatuje.
To tak jak Państwo daje ci 13 tle i 14 tle :) ale wiesz o co mi chodziło.

Jak czytam te wasze stękanie na koszt 35zł/mies za dodatkowe korzyści to mi się nasuwa tylko jedno - "polaczkowanie".
Od zawsze było wiadomo, że jak się Tesla ogarnie w Europie Wsch. to zacznie pobierać opłaty za usługi premium.
Za to co dostajesz w tej usłudze to i tak niewiele chcą forsy.
Chętnie bym zapłacił za ten abonament gdyby Tesla pobierała aktualizacje po tym internecie. Niestety upiera się na WIFI. Ale Netflixa oglądać na koszt Elona to można dzień i noc. Gdzie tu sens, gdzie tu logika.

Mam stary modem GSM z WIFI to wrzucę sobie kartę SIM i za te 30zł lub nawet mniej będę miał to co w Premium i aktualizacje też będą się pobierać

ciastek

Pionier e-mobilności
Gdzie tu sens, gdzie tu logika.
Średnie zużycie danych we flocie.
za te 30zł lub nawet mniej będę miał to co w Premium i aktualizacje też będą się pobierać
Mam SIM za 30 zł w Tesla Android i fakt, że pobiera przez nią aktualizacje to tylko problem - już nie raz straciłem transfer przed końcem miesiąca.

I jeszcze o roamingu zapomniałeś.

W skrócie - płacisz 35 zł i masz spokój, lub kombinujesz i jesteś może dychę do przodu.

Ale zdalnego podglądu z kamerek i tak nie będzie, nie?
Jak mi wyłączą w styczniu to Ci powiem bo teraz to ciężko stwierdzić.
Średnie zużycie danych we flocie.

Mam SIM za 30 zł w Tesla Android i fakt, że pobiera przez nią aktualizacje to tylko problem - już nie raz straciłem transfer przed końcem miesiąca.

I jeszcze o roamingu zapomniałeś.

W skrócie - płacisz 35 zł i masz spokój, lub kombinujesz i jesteś może dychę do przodu.
No właśnie nie mam spokoju bo nie mam nigdzie WIFI tam gdzie parkuje samochód więc co aktualizację mam walkę o to żeby się pobrała. Jedynie ten roaming byłby dla mnie na plus, ale to mogę sobie wykupić jeżeli będę wyjeżdżał za granicę.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Chętnie bym zapłacił za ten abonament gdyby Tesla pobierała aktualizacje po tym internecie. Niestety upiera się na WIFI. Ale Netflixa oglądać na koszt Elona to można dzień i noc. Gdzie tu sens, gdzie tu logika.
Oto logika:
- aktualizacji nigdy nie instalujesz w czasie podróży, więc jaki sens pobierać po LTE?
- Netflix jest potrzebny głównie w czasie przerw w podróży, więc musi móc działać po LTE. Poza tym kilkadziesiąt minut filmu pewnie waży znacznie mniej od przeciętnej aktualizacji

Najnowsze dyskusje