Korzystanie z superchargera

newbe

Posiadacz elektryka
a widzisz, dzięki :) jak wykresy wyczarować? :) bez premium się da?
Bez premium tylko pierwsze 2 tygodni :(
PS: z premium również można pobrać dane w Excelu.
Z komórki Android na pojedyncze sesję ładowania lub przejazdki. Z komórki i komputera na dni.

Attachments

• ABRP_2021-01-30_16_49.zip
    6,4 KB · Liczba wyświetleń: 91
Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Sprawdziłem i to niestety opcja z pakietu premium. Ale jest okres próbny żeby ocenić czy warto i zamiast całego roku można zasubskrybować tylko na miesiąc.
Krótko mówiąc - zakładasz konto w ABRP, dodajesz live connection z samochodem, wybierasz Tesla, dajesz konto (jak w TeslaFi?). Po tym z następnego dnia widzisz statystyki z dni poprzednich, i status aktualny samochodu.
auto udało mi się dodać, zobaczę co jest we free, i czy nie będzie mi auta wybudzać po nocach :) obecnie używam tezlab ale rozwija się ta apka w stronę która mnie nie interesuje więc czas z niej zrezygnować. premium... pomyślę ale raczej nie skorzystam, dzięki :)

newbe

Posiadacz elektryka
auto udało mi się dodać, zobaczę co jest we free, i czy nie będzie mi auta wybudzać po nocach :) obecnie używam tezlab ale rozwija się ta apka w stronę która mnie nie interesuje więc czas z niej zrezygnować. premium... pomyślę ale raczej nie skorzystam, dzięki :)
Bezpłatna jest raczej tylko do kalibracji zasięgu I precyzyjnego planowania tras.
Ja ustawiam +10 km/h na tempomacie i tak samo daje w ABRP i mi wychodzi z predykcją zasięgu I poziomu naładowania do 1% precyzji.
A Tesla wiadomo, zabardzo optymistycznie liczy (że będę jechał 120 km/h). No i podpowiada że gdzie superchardger lepszy, a gdzie Orlen/Energa/GW...
PS: Było by dobrze jakby zrobili integrację z Teslą w EVNotify. Tam są wykresy za friko.

danielm

Pionier e-mobilności
Przez co nawet gubi część danych z wyjazdów. Ale ładowanie lepiej śledzi.
no to się właśnie zastanawiam w jaki sposób śledzi ładowanie że takie dokładne wykresy tworzy. jak podłącze pod 230V na 16 godzin też takie ładne będą? przecież to by musiał co kilka minut odpytywać auto

newbe

Posiadacz elektryka
no to się właśnie zastanawiam w jaki sposób śledzi ładowanie że takie dokładne wykresy tworzy. jak podłącze pod 230V na 16 godzin też takie ładne będą? przecież to by musiał co kilka minut odpytywać auto
Tak, dokładne wykresy buduje. Dostaniesz nawet więcej zmiennych do analizy.

Attachments

• 917FFD3C-F5C3-401D-9E49-E306A0E95E60.jpeg
    917FFD3C-F5C3-401D-9E49-E306A0E95E60.jpeg
    145,5 KB · Liczba wyświetleń: 66
  • 71D7FB8F-29CF-48E5-9BC3-C9E32857E94B.jpeg
    71D7FB8F-29CF-48E5-9BC3-C9E32857E94B.jpeg
    127,8 KB · Liczba wyświetleń: 69
  • F1326C06-35B3-4FDC-80E5-EBEDD65A55CF.jpeg
    F1326C06-35B3-4FDC-80E5-EBEDD65A55CF.jpeg
    239 KB · Liczba wyświetleń: 63

Vilko

Zadomawiam się
Mam inne pytanie? Jade trash I za 100 km mam darmowego Orlena 100kW. Chcial bym podgrzac baterie ale nie chce zmieniac ustawien klimatyzacji. Jest jakis trick zeby manualnie wymusic przygotowanie baterii do ladowania?
W nawigacji w menu można wybrać pobliskie ładowarki. Po wybraniu tych z dwoma piorunami auto podgrzewa akumulatory informując tym na ekranie ☝️
Tak więc nie musi to być SC