Korzystanie z superchargera

kARPIU

Fachowiec
Dokładnie tak. Tesla sama zapamietuje miejsca, w których była ładowana i widzi je na mapie. I to jest zajebiste! :)
Ale ale...tak samo ma bmw. Nie robmy z tego czegos odkrywczego. Cieszmy sie ze tak jest👍

danielm

Pionier e-mobilności
Ale ale...tak samo ma bmw. Nie robmy z tego czegos odkrywczego. Cieszmy sie ze tak jest👍
tak ale... tesla ma google mapsa, więc teoretycznie widzi wszystko to co widzi google.... w 2019 roku :) zaktualizują nam w końcu mapy to powinien rozwiązać się problem niedogrzewania baterii na cudzych ładowarkach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad mapy np na geoportalu już są domy z ubiegłych wakacji, a to te same mapy co pojawiają się na Googlach.
Na googlach szczere pole i nie tylko w tesli ale i na kompie. Nie wiem jak to wszystko dziala. podobnie jak z Asystentem Google w smartfonie i na tablecie po polsku w google nest i głośniku google po angielsku.

simen

Zadomawiam się
Dokładnie tak. Tesla sama zapamietuje miejsca, w których była ładowana i widzi je na mapie. I to jest zajebiste! :)
Jak to dziala? Moja Tesla widzi tylko Superchargery i stacje Allego. Zadnych innych ladowarek nie widzi, nawet tych na ktorych bardzo czesto sie laduje. Jak dodam ladowarke na ktorej ostatnio sie laowalem to widzi ja jako punk docelowy a nie jako ladowrka i nie zagrzeje baterii. Jak dodajecie punkt ladowania na ktorym sie ladowaliscie? Jest gdzies instrukcja do tego?

danielm

Pionier e-mobilności
Jak to dziala? Moja Tesla widzi tylko Superchargery i stacje Allego. Zadnych innych ladowarek nie widzi, nawet tych na ktorych bardzo czesto sie laduje. Jak dodam ladowarke na ktorej ostatnio sie laowalem to widzi ja jako punk docelowy a nie jako ladowrka i nie zagrzeje baterii. Jak dodajecie punkt ladowania na ktorym sie ladowaliscie? Jest gdzies instrukcja do tego?
u mnie podobnie. widzi to jako punkt nie jako ładowarka. zgaduję że trzeba czekać na aktualizację map. jeśli w danym miejscu była łądowarka w 2019 to ją powinien widzieć :)

simen

Zadomawiam się
Punkt ladowania na jakim sie laduje na codzien przed moim domem (AC 11 kW) stoi tu od co najmniej 10 lat a Tesla go nie widzi jako ladowarke. Ostatnio ladowalem sie na ladowarce ktora na mapie zaznaczona byla jako "FASTNED Charging station" i nadal nie podgrzeje mi baterii jadac do niej. Wiec bardzo jestem ciekawy jak to moze dzialac bo widze w komentazach powyzej ze taka opcja u niektorych z Was istnieje.