Korzystanie z superchargera

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Co do opłacalności podgrzewania baterii...
- jak sobie jeżdżę po okolicy (50-90km/h) zwykłe zużycie - 140-150Wh/km
- taka sama jazda z Superchargerem jako cel nawigacji - 220Wh/km

Czyli jeśli energii mam na styk, lepiej się nie przyznawać, że zamierzam podładować? :)

danielm

Pionier e-mobilności

Czyli jeśli energii mam na styk, lepiej się nie przyznawać, że zamierzam podładować? :)
ja pozwalam decydować autu co ma robić. i tak im niżej zejdziesz z baterią tym szybciej będziesz się ładować :)

newbe

Posiadacz elektryka

Lepiej się przyznać. Chyba Bjorn wykrył że nie dogrzewa aź tak bardzo przy niskim poziomie naładowania... Pompa Ciepła potem to zużyje, a czasu na ładowarce mniej.

newbe

Posiadacz elektryka
tak jak wszędzie, podjeżdzasz podpinasz ładujesz
SuC ma być bezproblemowy... W odróżnieniu od innych ładowarek, bo rzekomo są problemy dla aut innych niż Tesla we Włochech. Ale może GW ma roaming, na wszelki wypadek można mieć jakąś kartę jako rezerwę (np. ładowarka blisko hotelu/mieszkania/w centrum handlowe)

danielm

Pionier e-mobilności
SuC ma być bezproblemowy... W odróżnieniu od innych ładowarek, bo rzekomo są problemy dla aut innych niż Tesla we Włochech. Ale może GW ma roaming, na wszelki wypadek można mieć jakąś kartę jako rezerwę (np. ładowarka blisko hotelu/mieszkania/w centrum handlowe)
pytał o SuC :) lepiej mieć karte newmotion, oni maja roaming w wielu krajach w tym w polsce, ale po co płacić za roaming

danielm

Pionier e-mobilności
OK rozumiem, że na SuC we Włoszech nie powinno być problemu :) karty newmotion i GW mam. Gdzieś na naszym forum jakiś czas temu czytałem, że ktoś miał problemy na SuC we Włoszech stąd te pytania .
pierwsze slysze. na pewno są problemy z ich ładowarkami szybkimi, Daniel Grzyb o ile pamiętam miał tam jakieś jazdy etronem i narzekał. po to jest tesla i ich sieć by takimi problemami się nie przejmować :)