Koszty utrzymania?

Wojtas!

Zadomawiam się
A czy zastanawiałeś się nad młodszym TM3? Nie sprawdzałem dokładnie cen, ale może się zmieścisz.
Bateria większa niż P70, do tego mniej zdegradowana, ładowanie na SuC szybsze, wydajniejszy silnik, mniejsze zużycie energii, ogólnie większy zasięg. Do tego MCU2, AP w standardzie. No i możesz mieć wciąż pełną gwarancję!
Poważną wadą jest mniejszy i gorzej dostępny bagażnik.
Aha, jeszcze kieszenie w drzwiach w TM3 istnieją :)
Główną zaletą Modelu S jest jego ogromna tylna kanapa, z prawie równym splitem. Regularnie będzie tym autem jeździć w trasy 5 osób, więc już M3 odpada. Jak dodać do tego śmieszny bagażnik, to nawet nie próbuję tego racjonalizować. Niestety, prędzej wezmę Passata PHEV.

Giacomo

Fachowiec
Mówisz? EVDatabase było dotąd bardzo dokładne. Zasięg rzeczywisty mojego Leafa przewidzieli praktycznie co do kilometra.

No a jak się już stoi, jest jakaś różnica w mocy Superchargingu między tymi wersjami?
Chodzi o to , ze SC masz rozmieszczone nie az tak gesto , z reguly jak jade , teoretycznie moge przejechac te 360-70 na styk do nastepnego SC i tak wyznaczy postoje czesciej - ostatnio jechalem ( zima zimno) dosyc szybko ok 150 / h to postoje mialem co 150 km wyznaczone . W S-kach nie mam rozeznania az tak duzego , wiem ze laduja sie wolniej - stary typ baterii , ale sa ladne :) , jak dla mnie design ponadczasowy , jest jeszcze male grono takich aut i dla mnie S do niego nalezy , piekne auto :)

KWHK

Nowy na Forum
Dodałbym że z tego rocznika jest duża szansa że S będzie miał darmowe ładowanie na superchargerach - w opisie samochodu powinno być coś takiego jak poniżej. Zawsze sprawdzaj czy to jest transferowalne na nowego właściciela ale o ile pamiętam to przed 2017 chyba wszystkie mają free supercharging transferowalny.

Car Details​

Specs​

Dual Motor All-Wheel Drive
.
.
.
No Ludicrous
Autopilot with convenience features
Premium Upgrades Package
.
Free Unlimited Supercharging

Wojtas!

Zadomawiam się
Dodałbym że z tego rocznika jest duża szansa że S będzie miał darmowe ładowanie na superchargerach - w opisie samochodu powinno być coś takiego jak poniżej. Zawsze sprawdzaj czy to jest transferowalne na nowego właściciela ale o ile pamiętam to przed 2017 chyba wszystkie mają free supercharging transferowalny.

Car Details​

Specs​

Dual Motor All-Wheel Drive
.
.
.
No Ludicrous
Autopilot with convenience features
Premium Upgrades Package
.
Free Unlimited Supercharging
Zgadza się - do marca 2017 mają je wszystkie, z pojedynczymi wyjątkami (wraki, importy). Dobra rzecz!

Wojtas!

Zadomawiam się
Cena jest rzeczywiście bardzo okazyjna, nawet jeśli to netto. Szwajcaria nie jest w Unii - jak wygląda import?

No i wciąż boję się o koszty napraw. Z tego co słyszałem durna klamka może kosztować tyle co całe Passerati...

Giacomo

Fachowiec
Cena jest rzeczywiście bardzo okazyjna, nawet jeśli to netto. Szwajcaria nie jest w Unii - jak wygląda import?

No i wciąż boję się o koszty napraw. Z tego co słyszałem durna klamka może kosztować tyle co całe Passerati...
Na cenach czesci nie znam sie , ale auto z CH jest z reguly dobrze wyposazone , zadbane i z gwarantowanym przebiegiem :) https://kioskpolis.pl/sciaganie-auta-ze-szwajcarii-oplaty/ . od prywatnego nie kupisz netto , od firmy tak : - 7,7 %

Piotr

Posiadacz elektryka
Oprócz autoryzowanego serwisu (Warszawa, Berlin) masz te nieautoryzowane (KaliSerwis Poznań, Radek okolice Pucka) części używane dostępne na Allegro. W KaliSerwis w Poznaniu chłopaki ogarną Ci tanie części potrzebne do naprawy.