Kto zamówił TMY?

poochaty

Posiadacz elektryka
Cześć. Skoro polska pula TMY na wrzesień się już wyczerpała to pochwalcie się jeśli zamówiliście.
Ja zamówiłem, ale w Szwecji. Emocji dużo, do tej pory jeżdżę ładowaną hybrydą, więc zmiana będzie duża. A Wy? Jak odczucia? Macie jakieś wątpliwości? Znaki zapytania?

piotr_ev

Fachowiec
Rezerwacja założona na początku września. Nic nie wiadomo kiedy następna dostawa :( TMY LR
Koła Gemini 19". Podczas jazdy testowej na tych właśnie kołach jeździłem i było bardzo sztywno i twardo. Koła induction 20" pewnie tylko pogorszą sprawę. Chociaż wizualnie piękniejsze ;)

bsz

Zadomawiam się
U mnie poszło sprawnie:
  • rezerwacja: 11 lipca
  • nadanie numeru VIN: 4 sierpnia
  • auto przyjechało do Polski: 23 sierpnia
  • wysyłka dokumentów do rejestracji: 27 sierpnia
  • odbiór: 6 września
Przesiadałem się z kilkunastoletniej Toyoty RAV4 (pierwszy właściciel), więc zmiana dla mnie gigantyczna.

piotr_ev

Fachowiec
U mnie poszło sprawnie:
  • rezerwacja: 11 lipca
  • nadanie numeru VIN: 4 sierpnia
  • auto przyjechało do Polski: 23 sierpnia
  • wysyłka dokumentów do rejestracji: 27 sierpnia
  • odbiór: 6 września
Przesiadałem się z kilkunastoletniej Toyoty RAV4 (pierwszy właściciel), więc zmiana dla mnie gigantyczna.
Czy byłeś zobaczyć auto przed „odbiorem” tego 23 sierpnia? Ja mam zamiar pojechać i zobaczyć auto zanim powiem „potwierdzam, odbieram”, to ze względu na zdarzające się złe spasowania blacharki.

bsz

Zadomawiam się
Czy byłeś zobaczyć auto przed „odbiorem” tego 23 sierpnia? Ja mam zamiar pojechać i zobaczyć auto zanim powiem „potwierdzam, odbieram”, to ze względu na zdarzające się złe spasowania blacharki.
Dobry pomysł. Faktycznie elementy nie są idealnie spasowane i taki przegląd przed odbiorem da im czas na zrobienie poprawek przed wydaniem auta. Ja zgłosiłem kilka rzeczy, które zauważyłem już przy odbiorze, w tym zaparowana tylna lampa i smuga wewnątrz przedniej lampy. Spisaliśmy protokół, ale na wymianę muszę zaczekać na części i umówić się na wizytę w serwisie.