Kuny nie lubią tesli :(

OldSeb

Posiadacz elektryka
Mam działkę w lesie i od czasu do czasu miałem pod maską ślady bytności zwierzaczków. Pomogła zawieszka z kostką do WC umieszczona w komorze silnika, od tego czasu po zwierzątkach ani śladu. Może w Tesli powiesić coś takiego na podszybiu pod tą plastikową maskownicą?

inter

Pionier e-mobilności
Mam działkę w lesie i od czasu do czasu miałem pod maską ślady bytności zwierzaczków. Pomogła zawieszka z kostką do WC umieszczona w komorze silnika, od tego czasu po zwierzątkach ani śladu. Może w Tesli powiesić coś takiego na podszybiu pod tą plastikową maskownicą?
Zawieszka WC pomaga na chwilę, coś wiem bo kilka lat walczyłem z kunami w domu (pomógł elektryczny pastuch wokół dachu).
Na samochód pomagał preparat Liqui Moly, a od 3-4 lat używam preparatu w czerwonej buteleczce (płyn na kuny). Chociaż w tesli jeszcze nie używałem.
A najbardziej agresywne są kuny domowa, leśna nie zbliża sie do domów.

slaveq

Pionier e-mobilności
zamówiłem jakieś odstraszacze chemiczne i w weekend po świętach będę rozbierał przód. Czy ktoś wie gdzie znajdę info z jaką siłą dokręcać zdemontowane wycieraczki? Bo trzeba niestety zdemontować ten plastik pod nimi.

macinowa

Posiadacz elektryka
zamówiłem jakieś odstraszacze chemiczne i w weekend po świętach będę rozbierał przód. Czy ktoś wie gdzie znajdę info z jaką siłą dokręcać zdemontowane wycieraczki? Bo trzeba niestety zdemontować ten plastik pod nimi.
25Nm. Wszystko i dużo więcej na service.tesla.com i to za darmo - korzystać.
W innych markach dostęp do dokumentacji online może kosztować 100usd DZIENNIE albo wcale nie być dostępny dla ludzi z ulicy.

slaveq

Pionier e-mobilności
25Nm. Wszystko i dużo więcej na service.tesla.com i to za darmo - korzystać.
W innych markach dostęp do dokumentacji online może kosztować 100usd DZIENNIE albo wcale nie być dostępny dla ludzi z ulicy.
Dzięki, wiem że są manuale serwisowe ale zawsze mam problem tam coś znaleźć :).

slaveq

Pionier e-mobilności
Prosiliście o zdjęcie oto i zdjęcie... złośliwa jeszcze w dwóch miejscach przegryzła
1735595167649.png

KrzysztofFly

Moderator

KrzysztofFly

Moderator
Ta taśma chyba najgorzej bo też zeżarta.
A to ja spojrzałem na kabelek na dole, taśmy wyżej już nie zauważyłem ;). Trzeba ją lekko odizolować i zobaczyć z czego jest, to wtedy da się zobaczyć jak ją połączyć.