Kupię EV do miasta

jerzy

Nowy na Forum
Jaki budżet masz na auto? Zastanawiam się nad zmianą Niro EV na drugiego elektryka VW i cena jaką mi podali w salonie wydaje się bardzo niska. Wystarczy mi sprzedać trochę drożej. Samochód nigdzie nie jest wystawiony bo się skłaniam do zostawienia go w salonie w rozliczeniu. Jak chcesz to się odezwij na priv

Czy możesz podać więcej wiadomości, jestem na etapie szukania przed zakupem. Dzięki

less

Posiadacz elektryka
Czy możesz podać więcej wiadomości, jestem na etapie szukania przed zakupem. Dzięki
Na ten moment mam jutro zdecydowanego kupca, a nawet dwóch, więc ewentualnie napisze pod koniec tygodnia jak to nie wyjdzie.

Froggy

Posiadacz elektryka
ciekawe ale praktycznie żadne uszkodzenia a poduszki wystrzelone... wiesz jaka tam bateria? jak 204km to ta większa?
Bo pewnie naprawiony już.
Tylko boczne kurtyny mogą strzelić od niewielkiego "puknięcia" (bo takie jest ich zadanie - chronić głowę przed spotkaniem ze słupkiem).
Czujniki od frontowych najczęściej umieszcza się na podłużnicach, już za przednim wzmocnieniem (i tym wszystkim, co może "pójść na straty" bez naruszenia konstrukcji auta)*.

*nie dotyczy aut z USA, tam i przód przy kilkunastu kilometrach na godzinę strzeli, bo mają inne podejście do zapinania pasów.

walik22

Zadomawiam się
ciekawe ale praktycznie żadne uszkodzenia a poduszki wystrzelone... wiesz jaka tam bateria? jak 204km to ta większa?
204KM 64kWh
136KM 39kWh

marcinslk

Zadomawiam się
Bo pewnie naprawiony już.
Tylko boczne kurtyny mogą strzelić od niewielkiego "puknięcia" (bo takie jest ich zadanie - chronić głowę przed spotkaniem ze słupkiem).
Czujniki od frontowych najczęściej umieszcza się na podłużnicach, już za przednim wzmocnieniem (i tym wszystkim, co może "pójść na straty" bez naruszenia konstrukcji auta)*.

*nie dotyczy aut z USA, tam i przód przy kilkunastu kilometrach na godzinę strzeli, bo mają inne podejście do zapinania pasów.
Dzięki. Dokładnie tego się obawiałem.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Jak chcecie się bawić w uszkodzony to dlaczego np. na shade auto nie poszukać i laweciarz pod dom przywiezie, kupić bite od handlarza to trzeba nie mieć kalkulatora w głowie. Nie raz widziałem aukcje na shade, a zaraz potem w tym samym stanie to samo auto w PL 1/3 drożej.