cwireq
Posiadacz elektryka
Juniper z 95kwh to już w ogole będzie kozak, ale bedzie wykraczac znaczaco poza założony budzet. Inna kwestia czy w ogóle taka bateria się pojawichyba nadchodzący Juniper z 95kWh...
Juniper z 95kwh to już w ogole będzie kozak, ale bedzie wykraczac znaczaco poza założony budzet. Inna kwestia czy w ogóle taka bateria się pojawichyba nadchodzący Juniper z 95kWh...
Kiedyś miałem na stromym parkingu takie przeskoczenie w silniku, przy bardzo niskiej prędkości i dużym momencie. Jeśli chodzi o moc to jednak najczęściej bateria ogranicza, bo silnik na krótką chwilę można bardzo przeciążyć. Często gdy sie wsiada w zime do samochodu z ciepła baterią bo nie ostygła jeszcze od poprzedniej jazdy to przez ok minute mamy ograniczoną moc i rekuperację dopóki płyn w baterii nie zakrąży i komputer nie oceni jaka jest maksymalna moc ładowania i rozładowania, na poczatku zakłada chyba że bateria ma temperature otoczenia.Co do "mułowatości". Na pewno jest ograniczony moment od 0 ponieważ silnik synrm ma cechę zwaną ripple, czyli gdyby go cisnął mocniej od 0 to by poszarpywał. Mam podobny czas i przebieg wersję Y LR, degradację wylicza mi podobnie, około 2% po 20k.