kupno używanej Kia Soul z 2016 roku

fanatic606

Nowy na Forum
Cześć, na co zwrócić szczególną uwagę podczas jazdy próbnej? Czy da się sprawdzić stan baterii i od jakiego poziomu uważać ją za uszkodzoną/niezdatną do dalszego użytku? Przesiadam się właśnie ze starego diesla na elektryka i jeszcze nie mam rozeznania na co zwracać uwagę. Czy Kia Soul z 2016 ma pompę ciepła czy grzeje farelką w środku? Pani, która sprzedaje twierdzi że mimo, że początkowo zasięg pokazuje jej 130 km, ona potrafi zrobić i 150 km. Czy to możliwe?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja używam Greeway sporadycznie, dlatego zamiast karty Greenway używam karty EWE Go do odpalania ładowarek Greenwaya. Koszt to 0.64 EUR/kWh (około 2.76 PLN/kWh) bez abonamentu.

Poza tym, na moich trasach mam po drodze Equay (1.73 PLN/kWh bez abonamentu), EKOEN (1.99/1.59 PLN/kWh - w zależności od pory dnia - bez abonamentu) i Polenergia (1.99/1.39 PLN/kWh - w zależności od pory dnia - bez abonamentu).

Czyli moja kolekcja to Greenway, EWE Go, Elocity (odpala też tauron/noxo/ekoen), Equay i Polenergia. Innych w Polsce do tej pory nie używałem.

chess_m

Posiadacz elektryka
Ja używam Greeway sporadycznie, dlatego zamiast karty Greenway używam karty EWE Go do odpalania ładowarek Greenwaya. Koszt to 0.64 EUR/kWh (około 2.76 PLN/kWh) bez abonamentu.
Wysyłają do PL czy trzeba kombinować ?
Poza tym, na moich trasach mam po drodze Equay (1.73 PLN/kWh bez abonamentu),
Jak uruchamiasz?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022