Nie do końca - tracisz dopłatę.Skoro obecnie nikt nie chce kupować Tesli, choć mają najniższe czynniki degradacji, to samo tyczy się innych samochodów, uważam że to bardzo dobry interes.
Ja bym się w to nie pchał dla jakichś drobnych różnic.
Mówisz, że droższa wersja nie sprzeda się relatywnie drożej niż tańsza?Albo bank nie potrafi odpowiednio doszacować utraty wartości.
Moim zdaniem jest na to szansa, pytanie czy wyrówna straty z innych powodów.
Widać ich kalkulator uwzględnia wersję i cenę cennikową, a nie uwzględnia ilości właścicieli przez te 2 lata.
Może i słusznie.
Mam nadzieję że leasingu 102% nie ruszyli?zraziłem się do BNP po tym, jak po tygodniu od wyliczenia mi finansowania nowego IONIQa 5 UNIQ RWD 2023 (wynajem) z kwoty 1883 brutto zrobiło się nagle 2700 brutto (na miesiąc).
Bo jeśli tak, to moje plany biorą w łeb, 20 tys extra za ich finansowanie nie dopłacę.
Tyle mniej więcej jest droższy wynajem wszelaki od takiego leasingu.
Jak doliczysz stratę na dopłacie to już kalkulacja wygląda inaczej.Stąd ucieszyłem się, że znalazłem IONIQa 5 AWD Uniq z pakietem Tech i Sun za kwotę 182 tysięcy złotych. Co prawda jest używany, ma 21 tysięcy przejechane, ale finansowanie wychodzi mnie korzystniej niż w przypadku nowego samochodu z tego samego roku, acz z uboższym wyposażeniem.