Kupujemy teraz czy czekamy na LF MY?

Kokosz

Nowy na Forum
Tak jeszcze w kwestii tego czy czekać, czy też nie? Jeśli chcesz kupić auto z dofinansowaniem, to być może łatwiej Ci będzie podjąć decyzję, mając wiedzę o stanie alokacji budżetu, jaki został przeznaczony, na dofinansowanie w poszczególnych kategoriach.
View attachment 13019
Reasumując, jeśli jesteś osobą fizyczną, to możesz sobie spokojnie czekać, a jak masz KRD (Kartę Dużej Rodziny), to się w ogóle niczym nie przejmuj, raczej zacznij rozważać, czy nie wziąć jednak Modelu S lub X, bo przecież staniały ostatnio ;). Jeśli prowadzisz JDG, no to tutaj także spoko, jest czas na oczekiwanie na lift, a może nawet na nowy model ;). Co innego w przypadku leasingu, jeśli weźmiesz pod uwagę znaczący wzrost sprzedaży elektryków w Polsce (także innych marek) oraz to, że większość samochodów w Polsce kupują firmy, a te często właśnie w leasingu, no to tutaj czasu już zbyt wiele nie zostało ;)
Oczywiście wszystkie te dywagacje są aktualne, na chwilę obecną. Nie uwzględniają one tego wszystkiego co nam politycy przed wyborami są w stanie obiecać ;)
👍🤔

krzyss

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności

pawcjo

Posiadacz elektryka
Mam cos takiego na fotelu kierowcy od ponad miesiaca… jest lepiej ale to ma sporo wad. Fotel przestaje byc tak wygodny jak byl, siedzisz na wiatraczkach. I przeszkadza mi halas tego rozwiazania, jest taki piszczacy dzwiek.
Też mam i podobnie sądzę. Jest to połowiczne rozwiązanie. Kolejna wada to brak możliwości podgrzania fotela a za każdym razem nie chce się ściągać maty.

KrzysztofFly

Moderator
Starsi kierowcy prefrują takie maty z drewnianymi kuleczkami też sie nie pocisz a w dodatku masz masaż 😂
Ja ma dwie takie maty, które zakupiłem specjalnie na wyjazd do Chorwacji w 2015 roku. Miałem wtedy Forda Grand C-MAX w bogatej wersji Titanium Panorama i on miał na wyposażeniu eko skórę, tam latem to naprawdę był na niej problem wysiedzieć (chociaż była jasno szara), w Tesli też szału nie ma, jednak jest dużo lepiej niż tam.