ładowanie w czechach na lidlach

subintabulat

Zadomawiam się
Witam. rozważam wyjazd elektrykiem na wycieczke do czech. Ze strony plugshare wynika, że najtaniej jest na lidlach. Czy ktoś testował, czy działa to sprawnie, czy nie wyskakuje jakiś błąd ? Jak jest z dostępnością tych ładowarek ? Czy nie ma mega kolejek do ładowania...

abes99

Posiadacz elektryka
Ładowałem ponad rok temu (sierpień '22), krótko po wprowadzeniu opłat. Było trochę kombinowania z uruchomieniem (kod QR - formularz w przeglądarce z podaniem karty) i spora blokada na karcie (potem ją obniżali). Minus też taki, że ładowarkę wyłączali krótko po zamknięciu sklepu, więc z ładowaniem w nocy może być problem, o ile nic się nie zmieniło. Nie wiem jak teraz, może na Plugshare będą jakieś sensowne komentarze?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja się ładowałem kilka razy w listopadzie. Nie było problemów z dostępnością, i procedura była jak kolega abes99 wspomniał. Raz mnie rozłączyło po około 10 minutach.

Z kartą RFID Chargepoint ceny na Lidlu w Czechach są zdaje się takie same, i odchodzą problemy związane z procedurą odpalania (QR kod, formularz w przeglądarce, itp).