Ładowarka 400V do Audi

wemar

Fachowiec
Jakich ładowarek mobilnych, trójfazowych używacie do EV Audi?
Przy konfiguracji auta można taką z logiem oooo dodać za niecałe 3tyś. Jednak przy zakupie jako część, wołają razem z kablem ponad 8 tyś, co jest chore. Szukam urządzeń, którym można zmienić wartość prądu ładowania, bez konieczności przerywania sesji ładowania.

STMS

Pionier e-mobilności
Jakich ładowarek mobilnych, trójfazowych używacie do EV Audi?
Przy konfiguracji auta można taką z logiem oooo dodać za niecałe 3tyś. Jednak przy zakupie jako część, wołają razem z kablem ponad 8 tyś, co jest chore. Szukam urządzeń, którym można zmienić wartość prądu ładowania, bez konieczności przerywania sesji ładowania.
Audi jest takie zacofane że prądu ładowania AC nie można zmieniać z poziomu aplikacji / samochodu ?

wemar

Fachowiec
Nie wiem, jeszcze nie stoi w garażu, więc nie wiem czy jest taka opcja. Jednak ustawienia auta to jedno, a ładowarka to drugie i nie każda akceptuje zmianę prądu w trakcie sesji. W Fordzie była opcja w appce, ale fizycznie przerzucała do appki wallbox i tam ustawiało się wartość.

Nestor

Fachowiec
W skodzie w opcjach ładowania jest takie cos (dostepne tez z apki) jak 'ograniczenie pradu ladowania AC i wtedy zrzuca Ci do ok 5kW.

Zastanawia mnie jaki problem rozwiazujesz przez regulacje pradu bez przerywania sesji i dlaczego ciaglosc sesji w domu jest wazna.

wemar

Fachowiec
Żaden, tak po prostu chcę. :D
Czasami udaje mi się ładować auto z nadwyżek PV i manualnie regulowałem moc ładowania, bo miałem klasycznego wallboxa.
Po zainicjowaniu jednak tego wątku znalazłem ładowarki, które potrafią płynnie regulować moc ładowania, uwzględniając aktualne nadwyżki.

Najnowsze dyskusje