Ladowarka indukcyjna telefonu grzeje go.

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam podobna sytuacje. Bateria 79/74kw, po 20000km BMS pokazuje 71kw. Malo tego - po drugiej „kalibracji” pokazuje mi 70.8kw :)
Tak jak wspomnialem wiekszosc ladowan z AC nic nie daje (co udowadnial tez Bjorn), wiec mysle, ze nie ma co sie naginac :)
Odczytujecie po OBD ?
ja mam 21000km i 1/4 ladowan to DC.
Z odczytu z OBD wychodzi mi 70,9kWh a mam panasonic z dostawy Q1. Gdzie niby na poczatku mialem 73,2kWh (tak odczytuje tesLax).

kaziwich

Posiadacz elektryka
Odczytujecie po OBD ?
ja mam 21000km i 1/4 ladowan to DC.
Z odczytu z OBD wychodzi mi 70,9kWh a mam panasonic z dostawy Q1. Gdzie niby na poczatku mialem 73,2kWh (tak odczytuje tesLax).
Ja tak i potwierdzilem ostatnio, ze tryb diagnostyczny w tesli pokazuje te sama wartosc co TesLax. Pokazywal tez, ze nowy pack mial 74kw, ale tak jak Ty od nowosci nie widzialem takiej liczby :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja tak i potwierdzilem ostatnio, ze tryb diagnostyczny w tesli pokazuje te sama wartosc co TesLax. Pokazywal tez, ze nowy pack mial 74kw, ale tak jak Ty od nowosci nie widzialem takiej liczby :)
Ciekawe ze ty masz tyle samo mimo tego ze od poczatku miales wiekszy pakiet…

PanSzatan

Fachowiec
Potwierdzam, grzeje wszystkie telefony jakie ładowałem. iPhone 12 Pro Max grzeje sie ale bez ostrzeżeń, OP 8 Pro i OP 9 Pro grzeje się bardzo, do ponad 60 stopni, telefon pluje ostrzeżeniami i potrafi się wylączyć, SGS21 Ultra grzeje do 55-60 stopni raz mi się wyłączył. Mam w domu ładowarki bezprzewodowe i żadna nie grzeje tak telefonów jak ta w Tesli.

cooler

Pionier e-mobilności
Potwierdzam, grzeje wszystkie telefony jakie ładowałem. iPhone 12 Pro Max grzeje sie ale bez ostrzeżeń, OP 8 Pro i OP 9 Pro grzeje się bardzo, do ponad 60 stopni, telefon pluje ostrzeżeniami i potrafi się wylączyć, SGS21 Ultra grzeje do 55-60 stopni raz mi się wyłączył. Mam w domu ładowarki bezprzewodowe i żadna nie grzeje tak telefonów jak ta w Tesli.
Nie mam telefonu z ładowaniem indukcyjnym ale właśnie ze względu na Teslę zamierzałem takowy popełnić: czy to grzanie jest związane z jakimś szybszym ładowaniem niż inne ładowarki indukcyjne? Generalnie jak jest z szybkością ładowania w porównaniu do kabla? Mi się telefon Motorola z ładowaniem Turbo Power (18W) bardzo grzeje i bez ładowania indukcyjnego, do tego stopnia, że staram się ładować wolniejszymi ładowarkami a Turbo zostawiam na okazje gdzie potrzebuję naprawdę szybko i wtedy też zdejmuję etui żeby się chłodziła...

Michal

Moderator
Samsung S7 nie grzeje się jeśli tylko go ładuje ale jak na telefonie chodzi Yanosik albo coś innego co powoduje włączony wyświetlacz, to już jest cieplutko... Pomaga zdjęcie obudowy.

newbe

Posiadacz elektryka
Samsung S7 nie grzeje się jeśli tylko go ładuje ale jak na telefonie chodzi Yanosik albo coś innego co powoduje włączony wyświetlacz, to już jest cieplutko... Pomaga zdjęcie obudowy.
Mam Galaxy Note 10. Z Waze przestaje ładować bo jest za ciepło. Tylko ładowanie lepiej. Bez obudowy - jeszcze lepiej. Ładowarka nie jest chłodzona/wentylowane i latem może być problem...