Ladowarka indukcyjna telefonu grzeje go.

krzyss

Pionier e-mobilności
A da się jakoś wyłączyć takie ładowanie z poziomu tesli lub iPhone?
No wlasnie sie nie da ani w tesli ani iphone. Ja wsadzam blaszke pod obudowe telefonu i wtedy nie laduje :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Wystarczy położyć telefon wyświetlaczem w dół. Ja tak robię, gdy nie chce, aby się ładował.
Ale wtedy nie widze powiadomien :)
Blaszka pod osłonke załatwia sprawe. A blaszki mam bo kiedys mialem uchwyty magnetyczne.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Ale wtedy nie widze powiadomien :)
Blaszka pod osłonke załatwia sprawe. A blaszki mam bo kiedys mialem uchwyty magnetyczne.
Dla mnie to bez znaczenia, ledwo widzę telefon. Jeżdżę bardziej na słuch i na węch. Dobrze, że mam FSD bo bym do domu nie trafił.

tenOr

Posiadacz elektryka
Iphone 12 tez sie grzeje, ale mam wrazenie ze grzeje sie nie tylko w tesli a przy kazdym bezprzewodowym ladowaniu.
Swoja droga zostawilem go ostatnio na sloncu na balkonie i wywalil ekran z termometrem, ze musi sie schlodzic i zeby go nie uzywac. W tesli tego nie robi, wiec zakladam ze to ciepelko jest w "normie".

temperature_cool_down.png

Bartosz

Pionier e-mobilności
Iphone 12 tez sie grzeje, ale mam wrazenie ze grzeje sie nie tylko w tesli a przy kazdym bezprzewodowym ladowaniu.
Swoja droga zostawilem go ostatnio na sloncu na balkonie i wywalil ekran z termometrem, ze musi sie schlodzic i zeby go nie uzywac. W tesli tego nie robi, wiec zakladam ze to ciepelko jest w "normie".

temperature_cool_down.png
Z 12 Pro jeździłem od marca na ładowarce i nic się nie działo.