Ładowarka miejska nie ładuje -nie widzi podpiętego samochodu.

kiosho

Nowy na Forum
Jak w temacie Dlaczego ładowarka miejska nie widzi podłączonego samochodu?
Kabel do podłączenia zrobiłem sam w załączeniu. Był wraz z wtyka (Type2) drut rezystancyjny, którego nie podłączyłem, może to on za to odpowiada, jak go podłączyć?

Attachments

• 20240317_205452.jpg
    20240317_205452.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 81
  • 20240317_205510.jpg
    20240317_205510.jpg
    969,5 KB · Liczba wyświetleń: 83
  • Screenshot_20240317_212340_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240317_212340_WhatsApp.jpg
    451,7 KB · Liczba wyświetleń: 77

vwir

Pionier e-mobilności
Odnośnie rozpinania - właśnie w tym kablu nie widzę takiej opcji. Więc po pierwszym użyciu będzie zabawnie, bo słupek nie będzie miał jak odblokować kabla :D

kiosho

Nowy na Forum
Widzisz na wtyczce Type 2 dwa piny oznaczone CC i CP? Doczytaj sobie do czego służą np. na wikipedii.
Doczytałem, chociaż nie wiele mi to dało w odpowiedzi na pytanie co zrobić aby stacja odczytała to co powinna i aby można było ładować. Wiem już że ładowarka "nie widzi" samochodu, I co dalej?

vwir

Pionier e-mobilności
Doczytaj jak zrobić przejściówkę z type2 na schuko. Wrzucałem gdzieś na forum schemat. Dwukrotnie. To nie jest tak proste jak Ci się wydaje - potrzebujesz jeszcze wyłącznik. W przeciwnym przypadku słupek nie zwolni blokady i zatrzyma Twój kabel na wieki.
Tak z innej beczki - podłączasz się do słupka z gniazdem czy kablem i wtyczką?

kiosho

Nowy na Forum
Doczytaj jak zrobić przejściówkę z type2 na schuko. Wrzucałem gdzieś na forum schemat. Dwukrotnie. To nie jest tak proste jak Ci się wydaje - potrzebujesz jeszcze wyłącznik. W przeciwnym przypadku słupek nie zwolni blokady i zatrzyma Twój kabel na wieki.
Tak z innej beczki - podłączasz się do słupka z gniazdem czy kablem i wtyczką
Do słupka z gniazdem. A w jaki sposób słupek zatrzymuje wtyczkę? nie ma ona zaczepu i nic podobnego,