Ładowarka mobilna

Mateusz92

Nowy na Forum
Witam wszystkich.
Jako że na dniach stanę się posiadaczem tesli y poszukuje ładowarki.
Raczej będę jej potrzebował kilka razy w roku. Dlatego chcę aby jeździła ze mną w samochodzie.
Zależy mi na tym aby była na siłę lub ewentualnie z większą liczbą końcówek. Mam w garażu dwa gniazda siłowe 16a oraz 32a.
Możecie panowie coś polecić taniego i dobrego ? A może ktoś ma nadmiar i chce sprzedać? 😋

Sliszue

Zadomawiam się
Ja po średnim riserczu stwierdziłem że green cell habu nie jest takie złe i chyba w to pójdę.

Myślałem że są lepsze opcje ale nie bardzo znalazłem coś dużo lepszego albo dużo tańszego.

Większość osób mówi „kup wallboksa za 800 pln na promocji” i zamontuj na stałe jako alternatywa.

Mateusz92

Nowy na Forum
Ja po średnim riserczu stwierdziłem że green cell habu nie jest takie złe i chyba w to pójdę.

Myślałem że są lepsze opcje ale nie bardzo znalazłem coś dużo lepszego albo dużo tańszego.

Większość osób mówi „kup wallboksa za 800 pln na promocji” i zamontuj na stałe jako alternatywa.
Właśnie nie chce w garażu na stałe bo wiem że będę tego używał bardzo rzadko. Wolę mieć coś awaryjnie w aucie ale żeby też pasowało na moją garażową ,,siłę,,

TomekK

Zadomawiam się
Sam korzystam z 3 fazowej feyree https://pl.aliexpress.com/item/1005007622296980.html i bez problemu wyciąga 11 kW. Kupiłem za trochę ponad 500 zł (na Allegro sprzedają za ponad 900), żeby wozić na wszelki wypadek w aucie, a w garażu planowałem zamontować Wall Connectora Tesli, ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej dokupić taki sam drugi.

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Sam korzystam z 3 fazowej feyree https://pl.aliexpress.com/item/1005007622296980.html i bez problemu wyciąga 11 kW. Kupiłem za trochę ponad 500 zł (na Allegro sprzedają za ponad 900), żeby wozić na wszelki wypadek w aucie, a w garażu planowałem zamontować Wall Connectora Tesli, ale teraz zastanawiam się czy nie lepiej dokupić taki sam drugi.
Mam TWC w garażu podziemnym, ale gdybym wiedział wcześniej, to bym chyba kupił go-e, ze względu na wsparcie dla cen dynamicznych.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
KHONS i Zencar z tych tańszych, Juice Booster z tych droższych, najporządniejsze EVSE jakie miałem w rękach. Ja osobiście poszedłem w JB2 bo znalazłem tanio i kompletuję po promocjach dodatkowe końcówki na zaś, mam dużą/małą siłę, małe niebieskie, schuko i type2 (to jest dobre rozwiązanie, nie trzeba kabla type 2 dodatkowo wozić), brakuje mi jeszcze dużego niebieskiego, chciałbym przedłużkę 5 lub 10m(można przedłużać do 25m) ale na razie nie znalazłem w dobrych cenach.

A, ojciec kupił froniusowy odpowiednik go-e, to też jest spoko opcja bo w domu mają to pod siłę wpięte, a w podróż zabierają ze sobą + przejściówka na schuko, kabel type 2 masz w komplecie. Drogie(taniej jb2 z wszyskimi końcówkami kupiłem), ale całkiem niezłe.