Ładowarka na miejscu naziemnym w bloku - robił ktos coś takiego?

stanwisniew

Zadomawiam się
Sytuacja wygląda tak że mam miejsca parkingowe, wyznaczone swoje na zamknietym osiedlu. I chciałbym na nim postawic słupek do ładowania -> robił ktos takie cos? Dużo problemów, czy tylko kontakt z tauronem o jakis projekt? Dodam że obok mojego miejsca centralnie jest latarnia, wiec z dociągnieciem prądy nie powinno być problemu.

stanwisniew

Zadomawiam się
A skąd będziesz ciągnął zasilanie? Bo raczej nie z tej latarni o której pisałeś.
ze skrzynki na parkingu. Ogólnie czekam na elektryka bo zarąbane ma narazie, ale nie pali mi się.

@chess_m nie bardzo jest co ;) zadzwoniłem pod kontakt z tauronu - osoba okazała sie posiadaczem elektryka :D i poszło łatwo. Doradził co zamontować (samo gniazdo siłowe) i co napisać do tauronu. Zgoda była po ok 3 tygodniach, potem zgłosiłem zarządcy i klepniete bez głosowania. Koszt przyłacza z osobnym licznikiem 1000zł + to co wezmie elektry za prace (skrzynka jest blisko mojego miejsca parkingowego akurat wiec duzo nie ma kabla ciągniecia itp)

chess_m

Posiadacz elektryka
ze skrzynki na parkingu. Ogólnie czekam na elektryka bo zarąbane ma narazie, ale nie pali mi się.

@chess_m nie bardzo jest co ;) zadzwoniłem pod kontakt z tauronu - osoba okazała sie posiadaczem elektryka :D i poszło łatwo. Doradził co zamontować (samo gniazdo siłowe) i co napisać do tauronu. Zgoda była po ok 3 tygodniach, potem zgłosiłem zarządcy i klepniete bez głosowania. Koszt przyłacza z osobnym licznikiem 1000zł + to co wezmie elektry za prace (skrzynka jest blisko mojego miejsca parkingowego akurat wiec duzo nie ma kabla ciągniecia itp)
Hmm... U mnie pod blokiem/na parkingu nie ma skrzynki. Myślałem o pociągnięciu kabla z rozdzielni
na klatce schodowej (jakieś 8 m od mojego miejsca parkingowego)

PrL

Fachowiec
Udalo sie cos zdziałać? Sam się zastanawiam nad tematem, bo mam tak z 15 m od miejsca naziemnnego skrzynkę OSD, ale marnie szukać informacji w necie aby ktoś coś takiego zrobił. Wszytsko miejsca podziemne.
Wystąp do zakładu o warunki przyłączenia. Daj odręczny schemat blokowy od ZK (skrzynka OSD) do ZP (złącze pomiarowe) przy miejscu postojowym. Załącz mapkę lokalizacyjną i oświadcz że będziesz miał prawo do terenu i powiennieneś otrzymać warunki przyłączenia.

Ev3

Pionier e-mobilności
Hmm... U mnie pod blokiem/na parkingu nie ma skrzynki.
Masz ją właśnie założyć w ramach budowy nowego przyłącza dla tego swojego miejsca.

Adkolt

Nowy na Forum

@chess_m nie bardzo jest co ;) zadzwoniłem pod kontakt z tauronu - osoba okazała sie posiadaczem elektryka :D i poszło łatwo. Doradził co zamontować (samo gniazdo siłowe) i co napisać do tauronu. Zgoda była po ok 3 tygodniach, potem zgłosiłem zarządcy i klepniete bez głosowania. Koszt przyłacza z osobnym licznikiem 1000zł + to co wezmie elektry za prace (skrzynka jest blisko mojego miejsca parkingowego akurat wiec duzo nie ma kabla ciągniecia itp
Daj znać, jak już finalnie uda sie :) plus jakieś foto jak to wygląda;)