A więc kupiłem to auto i od miesiąca jeżdzę

Generalnie jestem zadowolony. W komplecie dostałem kabel do ładowania (evse?) do gniazdka 10A z którego korzystam. Niestety jest z nim prawdopodobnie coś nie tak i potrafi się wyłączyć w trakcie ładowania. Wystarczy wtedy wyłączyć z prądu i włączyć ponownie i ładuje dalej, ale bywa wkurzające. Zakładam, że jest to kwestia tego kabla, a nie samochodu. W publicznych ładowarkach type 2 problem nie występuje.
Myślę nad kupnem nowego evse. Z tego co wiem Leaf ma ładowanie 1-fazowe? I do tego ten mój tylko 3.6kW. Czyli teoretycznie wystarczyłoby najtańsze evse 3.6kW. Jako, że na tyle spodobała mi się jazda nim, że jestem prawie pewien, że mój następny samochód to również będzie elektryk zastanawiam się nad zainwestowaniem w coś mocniejszego, żeby było na przyszłość.
Czy Leaf nie będzie miał problemów przy współpracy z 3-fazowym evse 22kW (oczywiście ograniczonym do 3.6kW)? Np takim:
Ładowarka KHONS o regulowanej mocy do 22kW + uchwyt montażowy + pokrowiec. Z powodzeniem zastępuje naścienne wallboxy do samochodów elektrycznych. Zadzwoń do nas, pomożemy w wyborze.
evston.com
Czy to nie ma sensu bo sprzedając elektryka zawsze i tak daje się evse w komplecie i będę musiał go oddać przy sprzedaży? Więc równie dobrze mogę taką za połowę tej ceny:
Mobilna domowa stacja ładowania samochodu elektrycznego do gniazdka sieciowego, szeroki zakres regulacji prądu ładowania 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16A
evston.com