Leaf w 2024- czy warto?

nabrU

Moderator
Serio, już kończę, bo to mi wygląda na akcję: moje musi być mojsze...

Można, tylko jeszcze się zainteresuj jak wygląda rynek mieszkaniowy w PL i jak wywaliło ceny w kosmos. Pytanie czy sprzedając dom w UK i spłacając kredyt kupisz cokolwiek w PL. Chyba że znów na kredyt...
Ale co ja tam wiem, pewnie moja rodzina tylko tak sobie opowiada...

Wszystko OK, tylko ja na razie nie planuję wracać do PL...

A wątek o opiniach o serwisie w Ząbkach widziałeś? Nagle się okazało że nie jestem sam?

To dobrze jest w PL w końcu czy nie? Bo na SpeakEV nie doszukałem się podobnego wątku psioczącego na serwis w dziale Tesli :p, a serwisów mamy chyba z 10 razy tyle.

Jak odwiedziłem parę lat temu kolegę w USA w NY, który tyra tam na budowach i dalej nic nie ma to pytany czy nie wróci bo w Polsce budowlańcy są poszukiwani to się oburzył że nie wróci bo w Polsce jest bieda, ogromnie bezrobocie, na ulicach furmanki i syrenki jeżdżą... A wyjechał raptem z 10 lat przed moją wizytą
Ręce mi opadły, bo większość ludzi w PL żyje na o wiele wyższym poziomie niż Polacy na Greenpoint...

Gratuluję podejścia, że wszyscy Polacy na emigracji 'tyrają na budowach' ;). Jeden forumowicz na innym Forum (@Ronin78 będzie akurat wiedział którym :)) pisał mi, że jestem pszczelarzem jak tam pisałem o EV.
A tu psikus @cooler, bo pracuję w lotnictwie :p

EOT dla mnie bo szkoda zaśmiecać wątek komuś kto szuka info o samochodzie.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Można przysłowiowo pluć na swoje gniazdo, ale ja tego nie lubię, pracowałem kiedyś we Włoszech, kilka miesięcy, kasa się zgadzała, ale cholernie tęskniłem za Polską, dlatego też długo tam nie zabawiłem. Nie wiem jak jest z bezpieczeństwem w UK (ostatnio nie było wesoło), w niemczech jest średnia 25 ataków nożownika na dobę (tylko nie wszystko tv pokazuje), więc jak mam stawiać pieniądze ponad bezpieczeństwo rodziny (bo żyć na odległość bez sensu) to ja dziękuję za taki dziki zachód 🤠 za starym na kowboja.

Ps. Dobre ceny Leaf'a w UK

cooler

Pionier e-mobilności
Może wróćmy do Leafa ;), tak to 'niedobrze' wygląda w UK:

1725207321297.png
Zacne ceny, tu muszę przyznać że rynek EV w UK jest parę lat przed nami.

nabrU

Moderator
Można przysłowiowo pluć na swoje gniazdo, ale ja tego nie lubię, pracowałem kiedyś we Włoszech, kilka miesięcy, kasa się zgadzała, ale cholernie tęskniłem za Polską, dlatego też długo tam nie zabawiłem.

Coś sugerujesz @Ronin78 czy tak Ci się wymsknęło przy niedzielnym piwku? :cautious:

cooler

Pionier e-mobilności
A tu psikus @cooler, bo pracuję w lotnictwie :p
Drugi psikus @nabrU : Jestem pilotem i latam (SPL, PPL, po ATPL), ale nie pracuję w lotnictwie tylko w Information Security.

grzesiekr

Nowy na Forum
Witam. Wracając do tematu nissan life czy warto kupić znalazłem nówkę z 2023roku z wersji 59kw gdzie one praktycznie nie występują i teraz mam dylemat czy brać z większą czy mniejsze bateria. Różnica w cenie 6tys.

neqs

Zadomawiam się
Jak tylko 6tys różnicy to bym się nie zastanawiał tylko brał z większą bateria, z tego co kojarzę to przy okazji z większą bateria jest też i większa moc ładowania chademo.
Witam. Wracając do tematu nissan life czy warto kupić znalazłem nówkę z 2023roku z wersji 59kw gdzie one praktycznie nie występują i teraz mam dylemat czy brać z większą czy mniejsze bateria. Różnica w cenie 6tys.