vwir
Pionier e-mobilności
Tylko w teorii. Samochód może i potrafi szybciej, ale nie ma takich ładowarek chademo.przy okazji z większą bateria jest też i większa moc ładowania chademo
Tylko w teorii. Samochód może i potrafi szybciej, ale nie ma takich ładowarek chademo.przy okazji z większą bateria jest też i większa moc ładowania chademo
No tylko taki minus akurat że jest daleko drugi kraniec polski do przejechania droga powrotna ponad 800 km czy to da radę 😁 aż wydaje mi się to dziwne że salon wersja tekna 59kw i w prawie tych samych pieniądzach co n connect 39kw.Ale jak złapie rapidgate, to zamiast ładowania połowy z 50kW mocy to będzie to połowa z 60-70kW czy ile tam ma znamionowo. Zawsze to na plus![]()
Do najprzyjemniejszych pewnie nie będzie należeć ta podróż, ale warto się przemęczyćNo tylko taki minus akurat że jest daleko drugi kraniec polski do przejechania droga powrotna ponad 800 km czy to da radę 😁 aż wydaje mi się to dziwne że salon wersja tekna 59kw i w prawie tych samych pieniądzach co n connect 39kw.
Jeszcze jak miałem fb wertowałem fora Leaf'a i pamiętam wpis kogoś kto jeżdził 40-stką i zamienił na 60-tkę, poza oczywistymi plusami które koledzy wymienili podał dwa minusy, raz - auto zdecydowanie gorzej się prowadzi (waga +200kg), gorzej, znaczy zauważalnie nieprzyjemnie "podskakuje" na nierównościach poprzecznych, dwa pożera więcej prądu, była mowa o kilku dobrych kWh/100km. Trzy - z analiz for zagranicznych, te same baterie upchane w tą samą "konserwę" szybciej degradują aniżeli w 40-stce, podobna sytuacja jak była z Leaf'em jedynką 24 vs 30. Oczywiście wynika to z braku chłodzenia ogniw i intensywnej eksploatacji, więc też zależy jak będziesz się obchodził z samochodem. Ja bym postawił oba wybory równorzędnie, z lekkim wskazaniem na 60-tkę (zasięg) - za 6k PLN to warto, aczkolwiek sprawdziłbym Leaf Spy'em, czy ta bateria ma dobry SOH, czy nie oczekiwała cały czas nabita np. do 100% bo to niezbyt korzystne.No tylko taki minus akurat że jest daleko drugi kraniec polski do przejechania droga powrotna ponad 800 km czy to da radę 😁 aż wydaje mi się to dziwne że salon wersja tekna 59kw i w prawie tych samych pieniądzach co n connect 39kw.
Leafa zaspokoisz pod Lidlem po 1,99 ;-)Zakładam, że póki co większość jednak ma drugie auto spalinowe.
"Taka" tzn. wymagająca korzystania z ładowarek DC w cenie 2,7 - 3,1 zł. / kWh