Leasing 0,99% ?

macieeq

Fachowiec
SCM oferują, ale nie wymagają GAPa (ani swojego ani zewnętrznego). nie wiem jak było przed promocyjnym oprocentowaniem - ale z dopłatą od tesli nie mam żadnej różnicy w % leasingu. Jak napisałem powyzej - ja zdecudowałem się na GAP zewnętrzny ale SCM w ogóle o tym nie wie.

Przy poprzedniej promocji 2,49% było małe zamieszanie spowodowane "wymaganiem" przez konsultantów SCM GAP od nich, aby skorzystać z ich promocyjnego finansowania, jednak po czasie okazało się to wprowadzaniem w błąd - GAP nie jest obowiązkowy aby skorzystać z promocyjnego finansowania, w ogóle nie jest wymagany przez leasing - to już Twoja kwestia, czy chcesz się czuć zabezpieczony czy nie.

Osobiście skorzystałem z zewnętrznego brokera, stawka jak ktoś wspomniał powyżej jakieś 80 zł VS 180 zł, które chcieli w SCM za mniejszy zakres 😅

margielm

Fachowiec
U mnie dużo lepszy kontakt i oferta była od https://www.ingreen360.pl/
Jak dla mnie jedyna zaleta ingreen to że mają aktywną stronę internetową gdzie można wysłać zgłoszenie o ofertę. Zarówno w Polismate, jaki w Lider ubezpieczenia - trzeba do nich dzwonić.
Inna sprawa ze żeby się skontaktować polismate - to trzeba otrzymać od kogoś kontakt - zupełnie tego podejścia nie rozumiem.
Natomiast jeśli chodzi o ofertę to, jak już pisałem, oferta którą ja dostałem była dużo gorsza niż od innych. Ale mówię tu tylko o OC/AC - bo jeśli chodzi o GAP to dosłownie wszyscy wysłali mi dokładnie tę samą kwotę.

krzyss

Pionier e-mobilności
pogadaj sobie z ChatemGPT na ten temat. Sam właśnie z nim robiłem swoje symulacje leasingu. Robi to bardzo dobrze, ale trzeba go sprawdzać, bo jednocześnie robi proste błędy (które łatwo wyłapać).
Sam też sobie excela zrobiłem do takich symulacji - jak chcesz to mogę podesłać.
Chetnie excela ! [email protected]

macieeq

Fachowiec
Natomiast jeśli chodzi o ofertę to, jak już pisałem, oferta którą ja dostałem była dużo gorsza niż od innych. Ale mówię tu tylko o OC/AC - bo jeśli chodzi o GAP to dosłownie wszyscy wysłali mi dokładnie tę samą kwotę.

Każde ubezpieczenie to bardzo indywidualna kwestia, więc warto weryfikować osobiście. Abstrahując od konkretnego klienta, historii, floty, nawet samej marży brokera, wpływ ma też target który aktualnie wyrabia pod ewentualne bonusy 😉