Leasing 0,99% ?

wxwx78

Fachowiec
Wszysko zależy od poziomu, dodatkowych produktach itp. Tzw pakiety dealerskie mają dobre ceny. Ciężko przewidzieć też co tu ustawodawca dorzuci :-(
Na parę miesięcy przed końcem terminu polisy możesz podpytać swoje agenta o aktualne wyliczenie i zbierać pieniążki. Ciężko tu coś przewidzieć.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
O. Super. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Zastanawiam się właśnie na ile lat brać i jaką wpłatę wstępną robić. Chciałbym sobie policzyć całkowity koszt tej zabawy wraz z ubezpieczeniem autocasco i gapem fakturowym. Z Santanderem nie ma kontaktu - na infolinii sekretarka automatyczna z informacją, że oddzwonią.
Czy ktoś z Was orientuje się, czy ubezpieczenie jest dużo droższe jeśli tesla jest w leasingu vs. już po wykupie?
Ubezpieczenie jest takie same (możesz wykupić własne), jedyną różnicą jest GAP, który przez leasingodawców jest wymagany, a po leasingu możesz z niego zrezygnować. Koszt GAP na rynku to od 80zł do 180zł.

Trzeba porównywać i pójść do agentów, czasem zdarzy się "farcik" i po policzeniu wszystkich zniżek itd. wyjdzie Ci jakaś super promocyjna cena. Zazwyczaj ubezpieczenia od dealerów/leasingów są droższe, mają większe marże, ale nie musisz poświęcać czasu na szukanie ofert, dla każdego coś dobrego.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się właśnie na ile lat brać i jaką wpłatę wstępną robić. Chciałbym sobie policzyć całkowity koszt tej zabawy wraz z ubezpieczeniem autocasco i gapem fakturowym. Z Santanderem nie ma kontaktu - na infolinii sekretarka automatyczna z informacją, że oddzwonią.
Czy ktoś z Was orientuje się, czy ubezpieczenie jest dużo droższe jeśli tesla jest w leasingu vs. już po wykupie?
Własnie jestem na etapie ogarniania Yreka.
GAP w Santander Consumer nie oferują bo mają drogi, możesz mieć osobno jaki chcesz albo wcale.
AC dostałem takie propozycje kilku tow.ub. i najtaniej jest Hestia:
Wartośc auta 229tys. (dla 50% VAT) około 3700zł na rok. + Assistance osobno płatny co mies. od 10-30zł zaleznie od wersji.
Po wykupie powinno być taniej bo wartość auta spada, ale wzrasta koszt części itp.
Generalnie nalezy sie liczyć, że coś koło 3-4tys. się będzie kręcic.

Na stronie Tesli masz konfigurator rat i to mniej wiecej tak samo wypada jak Ci dadzą potem dokładnie z banku. Stopa 0.99% jest stała przez cały okres.

Do całości dolicz opłatę roczną jakieś 250zł za obsługe leasingu.
Jak chcesz kalkulacje dokładną dla 45% wpłaty i 36 mies. to Ci mogę podesłać.

armata

Nowy na Forum
jedyną różnicą jest GAP, który przez leasingodawców jest wymagany, a po leasingu możesz z niego zrezygnować
Jest wymagany przy finansowaniu wybranym przez stronę Tesli?
Wielokrotnie otrzymywałem oferty na leasing ICE (fabryczny) bez obowiązku wykupienia GAPu. Stąd moje zdziwienie.

margielm

Fachowiec
Jest wymagany przy finansowaniu wybranym przez stronę Tesli?
Wielokrotnie otrzymywałem oferty na leasing ICE (fabryczny) bez obowiązku wykupienia GAPu. Stąd moje zdziwienie.
W SCM nie wymagają GAPu.

margielm

Fachowiec
pogadaj sobie z ChatemGPT na ten temat. Sam właśnie z nim robiłem swoje symulacje leasingu. Robi to bardzo dobrze, ale trzeba go sprawdzać, bo jednocześnie robi proste błędy (które łatwo wyłapać).
Sam też sobie excela zrobiłem do takich symulacji - jak chcesz to mogę podesłać.

wxwx78

Fachowiec

pik

Zadomawiam się
Własnie jestem na etapie ogarniania Yreka.
GAP w Santander Consumer nie oferują bo mają drogi, możesz mieć osobno jaki chcesz albo wcale.
AC dostałem takie propozycje kilku tow.ub. i najtaniej jest Hestia:
Wartośc auta 229tys. (dla 50% VAT) około 3700zł na rok. + Assistance osobno płatny co mies. od 10-30zł zaleznie od wersji.
Po wykupie powinno być taniej bo wartość auta spada, ale wzrasta koszt części itp.
Generalnie nalezy sie liczyć, że coś koło 3-4tys. się będzie kręcic.

Na stronie Tesli masz konfigurator rat i to mniej wiecej tak samo wypada jak Ci dadzą potem dokładnie z banku. Stopa 0.99% jest stała przez cały okres.

Do całości dolicz opłatę roczną jakieś 250zł za obsługe leasingu.
Jak chcesz kalkulacje dokładną dla 45% wpłaty i 36 mies. to Ci mogę podesłać.
Zdziwiłeś mnie, że nie oferują GAPu. Miałem od nich kalkulacje jeszcze sprzed promocyjnej oferty na Yka, gdzie wyraźnie zaznaczali, że GAP od nich zmniejsza oprocentowanie.
Możesz podesłać tą kalkulację jeśli to nie problem.

margielm

Fachowiec
SCM, "na dzień dobry", przysłał mi ofertę bez GAP i z. Wziąłem bez.
Ja dostałem ofertę z GAPem (170 zł miesięcznie) - musiałem sam ich poprosić o ofertę bez GAPu. "zewnętrznie" załatwiłem 70zł za GAP. wygląda ze to jest standard - bo inni też dokładnie takie kwoty podawali.

Propozycje ubezpieczenia miałem z SCM, od "swojego" agenta, od jednego z użytkowników z tego forum oraz z InGreen360. Najtaniej wychodziło to od tego ostatniego
Z SCM nie dostałem zadnej propozycji ubezpieczenia. prosiłem oferty z Ingreen 360, Polismate, i "Lider Ubezpieczenia".
Ingreen był ZDECYDOWANIE najdroższą ofertą (~15% droższy od najtańszej). Polismate był bardzo ciekawy, ale Lider dał dużo niższą ofertę - więc na nich się zdecydowałem (od razu zaznaczę, ze nie bawiłem się w ping-ponga tylko wybrałem po prostu najkorzystniejszą ofertę z podesłanych)

margielm

Fachowiec
Zdziwiłeś mnie, że nie oferują GAPu. Miałem od nich kalkulacje jeszcze sprzed promocyjnej oferty na Yka, gdzie wyraźnie zaznaczali, że GAP od nich zmniejsza oprocentowanie.
Możesz podesłać tą kalkulację jeśli to nie problem.
SCM oferują, ale nie wymagają GAPa (ani swojego ani zewnętrznego). nie wiem jak było przed promocyjnym oprocentowaniem - ale z dopłatą od tesli nie mam żadnej różnicy w % leasingu. Jak napisałem powyzej - ja zdecudowałem się na GAP zewnętrzny ale SCM w ogóle o tym nie wie.