Leasing 0,99% ?

margielm

Fachowiec
W Chinach maja dawac, wiec pewnie i u nas wskoczy, ale to ma byc chyba 6% wiecej, nic apecjalnego ale zawsze cos.
przypominam, że w chinach było oświetlenie ambientowe w starym Y - coś co nie zostało wprowadzone nigdzie indziej na świecie.
Ergo - zmiany z chin wcale nie muszą być wprowadzone globalnie - chiny to bardzo specyficzny rynek.

endorama

Zadomawiam się
Kuszą tym leasingiem. Byłem w BYD, przejechałem się sealionem 7, ale jak przyszło do liczenia leasingu od 101% to wyszło 116%, także od razu podziękowałem.

Czy gdyby się okazało, że leasingu nie dostanę lub oferta będzie słabsza niż pokazuje to kalkulator to opłata "bezzwrotna" okaże się być zwrotną czy jednak przepadnie?

umcus

Pionier e-mobilności
Czy gdyby się okazało, że leasingu nie dostanę lub oferta będzie słabsza niż pokazuje to kalkulator to opłata "bezzwrotna" okaże się być zwrotną czy jednak przepadnie?
W teorii tylko gdu nie dostaniesz leasingu zwracają opłatę. W praktyce, nawet jeśli sam rezygnujesz, to też oddają - przynajmniej tak było do tej pory.

pik

Zadomawiam się
Zamawiacie od razu kola zimowe? Odbiór pewnie koło sierpnia i po 2 miesiącach trzeba będzie zmieniać koła. Czy te 11ooo za komplet kół do Yka i spokojna głowa to dobra oferta wg. Was?

umcus

Pionier e-mobilności
Zamawiacie od razu kola zimowe? Odbiór pewnie koło sierpnia i po 2 miesiącach trzeba będzie zmieniać koła. Czy te 11ooo za komplet kół do Yka i spokojna głowa to dobra oferta wg. Was?
Ja zamówiłem. Czy to dobra oferta? Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Gdybym był młodszy, pewnie bym nie wziął, ale moja wewnętrzna cebula z wiekiem trochę odpuszcza i pozwalam sobie na pewne zakupy, o których jeszcze 10 lat temu bym w życiu nie poczynił. Z punktu widzenia kasy, 11k to trochę dużo, skoro można kupić zimówki za 3kpln i zmieniać na felgach. Ja ostatecznie kupiłem, bo letnie mam na 20", a zimą jednak wolę jeździć na 19".

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Nie zamawiaj, jeżeli jeździsz w góry w zimie to opony zimowe sobie kupisz, jeżeli bardziej casualowo podróżujesz to całoroczne zrobią robotę.