JareG
Pionier e-mobilności
Hestia cenowo w moim przypadku była zbliżona do PZU (czyli prawie 5k zł), Generali wtedy chciało 3500..DziękiPlanowałem ErgoHestie, ale jeszcze zapytam tego agenta co podesłałeś
![]()
Pozdrawiam
Hestia cenowo w moim przypadku była zbliżona do PZU (czyli prawie 5k zł), Generali wtedy chciało 3500..DziękiPlanowałem ErgoHestie, ale jeszcze zapytam tego agenta co podesłałeś
![]()
Dużo zależy od zakresu. U mnie Generali wyszło prawie tak samo jak PZU (jakieś minimalne różnice), ale po tych wszystkich historiach jak to odsyłają ludzi z kwitkiem do sądu jak im się nie podoba, nie mam ochoty z PZU gadać.Hestia cenowo w moim przypadku była zbliżona do PZU (czyli prawie 5k zł), Generali wtedy chciało 3500..
Pozdrawiam
Wziąłem listę życzeń od leasingu (=jakie parametry ma ubezpieczenie spełniać) i na jego podstawie Generali wygenerowało mi swoją ofertę.. no i była mocno tańsza.Dużo zależy od zakresu. U mnie Generali wyszło prawie tak samo jak PZU (jakieś minimalne różnice),
Cenowo było prawie identycznie jak w tej wyjściowej Hestii - tyle, że kolega agent mógł mi jeszcze dać 400 zeta jakiejś zniżki, ale był tam jakiś warunek trudny do spełnienia..No to obstawiam, że są dwie opcje:
- w PZU chcieli Cię orżnąć - bardzo możliwe, bo obecnie tylko tym się zajmują
Toż piszę, że wziąłem dokładną listę tego, co ma to ubezpieczenie oferować (czy raczej co oferuje w/w Hestia) i dokładnie to samo wyliczyli mi dla Generali
- miałeś inny zakres - wszystko poza minimum może zrobić dużą różnicę. Jakieś auto szyby, franczyzny, rodzaj obsługi (serwisowy/gotówkowy), assistance, wkład własny w szkodę... Nie wiem nie znam się... Tak mi tłumaczył agent, że może mi wyliczyć składkę dużo niższą, ale wtedy zakres ubezpieczenia będzie słaby i w razie szkody mogę mieć problem, więc dobrałem trochę takich fantów
Jeśli ufasz "jaszczembiowi", to zmienneJak sądzicie na dzień dzisiejszy jakie oprocentowanie wybrać zmienne czy stałe?
Leasing na 35 miesięcy