Letnie vs Całoroczne - Hankook S1 Evo3 EV vs FlexClimate ION

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Kurde na mokrym asfalcie na trójce zrywałem trakcje. Gdzieś na tym forum też mi się przywidziało że ktoś wspomniał o szybkim twardnieniu gumy w tych Michelinach. Zdecydowanie bym odradzał i polecał jednak Contrinentale allseason które miałem wcześniej a teraz ma też kumpel w nowym Santa Fe i daje to świetnie radę. U żony w aucie mam Hankooki 3ci sezon i też super się zachowuja ale jednak szybciej się zużywają - no ale to tak będzie, miększa guma lepiej się klei ale za to szybciej ściera.

Najważniejsze, żeby dobrze hamowały... A tutaj akurat degradacji nie zauważałem :D Ale niesmak pozostaje ... :| Trzeba uważać, żeby ich odwrotnie nie założyć ;P

inter

Pionier e-mobilności
A tu proszę Micheliny CrossClimate3

inter

Pionier e-mobilności
No fajnie.
Przykre tylko trochę że nigdzie ani słowa o piance wygłuszającej. :(
Dostepna od lipca 2025.
  • Profil EV-Ready z funkcją Piano Acoustic Tuning w celu zmniejszenia hałasu drogowego
co by to znaczyło.

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Hermes

Posiadacz elektryka
Ale pisze, że to "dotyczy TYLKO Ameryki Północnej", przecież.
A poza tym takie akcje - a będą takowe i będzie ich coraz więcej - po prostu są szukaniem kasy przez Teslę. Tak jak powoli coraz większe potencjalnie problemy z Knobem i innymi modyfikacjami, że "mogą odmówić gwarancji". Bo mogą. Kropka.

inter

Pionier e-mobilności
Ale pisze, że to "dotyczy TYLKO Ameryki Północnej", przecież.
A poza tym takie akcje - a będą takowe i będzie ich coraz więcej - po prostu są szukaniem kasy przez Teslę. Tak jak powoli coraz większe potencjalnie problemy z Knobem i innymi modyfikacjami, że "mogą odmówić gwarancji". Bo mogą. Kropka.
Na samej górze pisze, opony zalecane, a nie wymagane. A to jest różnica.

inter

Pionier e-mobilności
Przypomnisz to sobie za kilka lat.
Ale nie przyznasz, że miałem rację - wiele lat wcześniej.
Wróżenie z fusów. Juz dawno by wszyscy wpadli na taki pomysł.
Sporo marek, ma zalecane opony, ze znaczkiem na oponie.
Auta sportowe maja takie wymagania np. Porsche, Ferrari.
Przykład oznaczeń homologacji dla wybranych marek:
  • Aston Martin: AM8, AMP, AMS, AMX
  • Audi: AO, AO1, AOE, RO1, RO2
  • BMW: \* (gwiazdka)
  • Mercedes-Benz: MO, MOE, MO1, MB1
  • Porsche: N, N0, N1, N2, N3, N4