Lidl, Kaufland, Biedronka...

KrzysztofFly

Moderator
W Chojnicach są dwa lidle ;) jeden raportuje użycie do UDT, a drugi w ogóle ma zgłoszone tylko złącze 22kW
Co prawda w Chojnicach na tym Lidlu nie byłem, ale jak będę przy okazji to podjadę zobaczyć jaka jest faktycznie. Natomiast byłem kiedyś w Nakle i tam na Lidlu jest właśnie taka 22kW, nawet się ładowałem na niej jakiś rok temu.

KrzysztofFly

Moderator
W Chojnicach są dwa lidle ;) jeden raportuje użycie do UDT, a drugi w ogóle ma zgłoszone tylko złącze 22kW
I tak właśnie będzie, bo z tego co patrzę, to PlugShare jest fotka, a na niej taki sam słupek jak w Nakle, czyli z jednym gniazdem TYP2.
Zrzut ekranu 2025-01-16 130911.png

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ten Lidl w Chojnicach ze słupkiem 22 kW ma zdjęcia na Plugshare. Jeden słupek z jednym gniazdem Type2.
Edit: Jak widać wyżej ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
I tak właśnie będzie, bo z tego co patrzę, to PlugShare jest fotka, a na niej taki sam słupek jak w Nakle, czyli z jednym gniazdem TYP2.
Ale to ten drugi Lidl jak rozumiem?
A jakiś inny z CCS też tam już jest?

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Ktoś był na Lidlu w Człuchowie?
Wg EloCity jest i działa, ale na PlugShare nikt nie raportował użycia, może jest ale zapokrowcowana(?)
Żeby było śmieszniej, EloCity w apce pokazuje dostępne CCS, Chacośtam i Type2, a na mapie na swojej stronie www pokazuje CCS jako niedostępny (nie mylić z zajętym).

Jaceq

Pionier e-mobilności
Niestety tak
Dlaczego niestety? IMHO ładowarki AC pod marketami to jest bardzo dobry pomysł. Lepiej by było mieć pod marketem np. 12 ładowarek AC niż 1 DC. W sam raz na małe podładowanie podczas zakupów. Jak się wchodzi do marketu to i tak co najmniej 30-45 minut schodzi.. Wówczas byłaby duża szansa, że jadąc do marketu będzie przy okazji możliwość podpięcia. Obecnie to loteria. Jedna ładowarka na cały parking.