Lidl, Kaufland, Biedronka...

bragyou

Posiadacz elektryka
Oni nie robią tego bo chca miec tłumy przy ładowarkach tylko ze tak ustawodawca sobie wymyślił.
Kontraktacja energii elektrycznej i pozostale koszty są ogromne a potencjal niski. Myslisz ze im zależy na 100 zl dziennie w jakiejś pipidówie? Gdyby to byl biznes to postawiliby 20x360kW i trzepali kapuchę ale tak nie jest.
Promocja jak każda inna. Akurat moc zamowiona to ogromny koszt i takie X x 360kW kosztuje fortune za sam fakt posiadania takiej mocy nie mówiąc już o technicznych możliwościach.

kubatar

Pionier e-mobilności
Promocja jak każda inna. Akurat moc zamowiona to ogromny koszt i takie X x 360kW kosztuje fortune za sam fakt posiadania takiej mocy nie mówiąc już o technicznych możliwościach.
Jestem tego świadomy. Stąd popularność 50 kW ktore na zachodzie juz stoją nieużywane. Ale tam wyrosły jak grzyby po deszczu szybkie ladowarki bo jest popyt z racji większego przyrostu EV

less

Posiadacz elektryka
Z ciekawości napisałem maila do centrali Lidla w sprawie tej ładowarki co ją UDT raportuje od listopada 2024 jako czynną. Odpisali że jeszcze nie jest udostępniona klientom i nie wiadomo kiedy będzie.
Ciąg dalszy nastąpił... Dziś już ładowarka stoi bez "brezentowej koszulki" i nawet świeci się, ale wyświetla że "złącze niedostępne". Chyba jednak warto było napisać maila bo ładowarka gotowa od listopada i może w końcu, po interwencji uruchomią.

Ev3

Pionier e-mobilności
Z jednej strony tak, ale tylko Aldi poleciał po kosztach (11kW to nawet pewnie nie musieli mocy przyłączeniowej zmieniać+ ładowarka+ słupek.
ładowarki powywieszali na ścianach, więc nawet słupka nie ma.

walik22

Zadomawiam się
Ładowarki LIDL 50kW 1,99zł przez elocity
60kW (2 x 30kW) 2,4zł płatność tylko katą, nie działa czytnik RFID

luki

Pionier e-mobilności
ładowarki powywieszali na ścianach, więc nawet słupka nie ma.
Właściwie tak. Koło mnie w Aldi jest na słupku, na plugshare patrzyłem na inny sklep, który by mnie interesował i też jest słupek, więc doliczyłem w wersji premium 😉

Michal

Moderator

luki

Pionier e-mobilności
Dostałem po kilku tygodniach odpowiedź od Lidl i tak, w niektórych sklepach operatorem nowych stacji ładowania jest ekoenergetyka. DC- 2,40; AC - 1,85. Ciekawe czemu nie ma takich samych cen jak w EKOEN (ten sam operator).
Pisałeś na jakiś konkretny e-mail, czy ten formularz kontaktowy, który jest na stronie?

KrzysztofFly

Moderator
Od paru dni to obserwuję jaki mamy rozwój Lidli w tym roku ;) i chciałem już nawet @nabrU zaproponować, aby obstawić zakład, czy więcej będzie u nas Lidli w tym roku, czy SuC u nich ;). Obawiam się jednak, że gdyby policzyć "słupki" to i tak wygrają ;).
Mojego dalej nie ma, nawet dzisiaj zerkałem i cały czas bez zmian "Aktualnie trwają prace związane z konfiguracją stacji ładowania".