Lidl, Kaufland, Biedronka...

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Zwraca się w stosunku do bandyckich stawek bez abonamentu co najwyżej ale na pewno nie do stawek lidlowych. Przykładowo GW podstawowy abo to ~30 PLN który nam daje cenę 2.40 (tyle co Lidl). Do kosztów tego jednego ładowania musisz doliczy koszt tego abo podzielony przez ilość kWh co przy 70 kWh da razem ~2,82 PLN.
Żeby abonament GW był konkurencyjny do Lidla to musisz wziąć ten droższy, który daje cenę za 1 kWh 2.10 i sobie policzyć po ilu ładowniach zrównasz sie kosztami z cenami lidlowymi. Tak na oko to 3-4 ładowania.
Owszem, abo za 30 zł też może się zwrócić... pod warunkiem pobrania z ładowarki nieskończenie wiele kWh w ciągu jednego miesiąca :ROFLMAO: i wtedy do Lidla jeździć nie trzeba ;)
Inna strona medalu, że nie w każde auto można władować 70kWh za jednym razem.

luki

Pionier e-mobilności
Czy ładowarki w Kauflandzie po tej ostatniej zmianie działają w niedzielę? Czy tylko w godzinach otwarcia sklepu? Wczoraj widziałem w aplikacji wszystkie niedostępne, ale może tylko tak się świeciły?

6a8

Posiadacz elektryka
Wyłącznie w godzinach otwarcia sklepów.
Lidl mówi ( aktualnie ) :
W jakich godzinach mogę naładować samochód?
Ładowanie pojazdów możliwe jest 24 h/7 z wyjątkiem sklepów, których lokalizacje znajdziesz poniżej:
1680 Łódź, Żeromskiego 48
1709 Warszawa, Fort Służew 2
1839 Warszawa, Aleja Rzeczypospolitej 29E
1881 Rzeszów, Armii Krajowej 98
1906 Warszawa, Modlińska 324
1896 Warszawa, ul. Żupnicza 15
1605 Zakopane, Juliusza Zborowskiego 2A

bragyou

Posiadacz elektryka
Lidl mówi ( aktualnie ) :
W jakich godzinach mogę naładować samochód?
Ładowanie pojazdów możliwe jest 24 h/7 z wyjątkiem sklepów, których lokalizacje znajdziesz poniżej:
1680 Łódź, Żeromskiego 48
1709 Warszawa, Fort Służew 2
1839 Warszawa, Aleja Rzeczypospolitej 29E
1881 Rzeszów, Armii Krajowej 98
1906 Warszawa, Modlińska 324
1896 Warszawa, ul. Żupnicza 15
1605 Zakopane, Juliusza Zborowskiego 2A
Lidl. Odpowiedź, którą cytujesz dotyczy Kauflanda.