Witajcie,
Jade właśnie trasa Wrocław - Monachium.
Do tej pory mojego MX ladowalem na max 150KW co jest jego maxem (2017 rok).
W Kostomlotach oczywiście wszystkie 4 stanowiska zajęte i "zabojcze" 45KW wyciagalem.
Ok, wjeżdżam do Niemiec i laduje ponownie w Nossen (kolo Drezna). Wyciaga raptem 75KW.
A ze bylo pełno (10 stanowisk) to myslalem, ze dzielę moc z autem obok. Ladowarka V2.
Przed Regensburg zajezdzam na SuC i jadę od razu do V3. Jestem sam na 10 stanowisk. Uzywam adaptera CCS i tak jak wcześniej wyciagalem 150KW tak dzis max 82 KW widziałem na apce.
Czyli prawie połowa szczytowej prędkości ładowania poszła nach Hause 🙄
Wracając do auta pytam wlascicaaiela od MY który przyjechal w międzyczasie i on wyciagal max 235KW. Smuteczek.
Szukam w necie i znajduje taki artykuł :
Tesla w trosce o Twoja baterie obniza prędkość ladowania.
Ma ktos z tym doświadczenia?
Juz na zawsze bede mial 82KW w maksie?
Czy to moze kwestia softu?
Nawet mnie dziady nie poinformowali. Jak ja nie cierpię jak ktoś jest mądrzejszy ode mnie i robi "mi dobrze" w trosce "o moje bezpieczeństwo.
Pojade na inna szybka ładowarkę i sprawdzę czy to tylko SuC.
Mi sie wydaje ze to kara za darmowy SuC.
Jade właśnie trasa Wrocław - Monachium.
Do tej pory mojego MX ladowalem na max 150KW co jest jego maxem (2017 rok).
W Kostomlotach oczywiście wszystkie 4 stanowiska zajęte i "zabojcze" 45KW wyciagalem.
Ok, wjeżdżam do Niemiec i laduje ponownie w Nossen (kolo Drezna). Wyciaga raptem 75KW.
A ze bylo pełno (10 stanowisk) to myslalem, ze dzielę moc z autem obok. Ladowarka V2.
Przed Regensburg zajezdzam na SuC i jadę od razu do V3. Jestem sam na 10 stanowisk. Uzywam adaptera CCS i tak jak wcześniej wyciagalem 150KW tak dzis max 82 KW widziałem na apce.
Czyli prawie połowa szczytowej prędkości ładowania poszła nach Hause 🙄
Wracając do auta pytam wlascicaaiela od MY który przyjechal w międzyczasie i on wyciagal max 235KW. Smuteczek.
Szukam w necie i znajduje taki artykuł :
Tesla w trosce o Twoja baterie obniza prędkość ladowania.
Ma ktos z tym doświadczenia?
Juz na zawsze bede mial 82KW w maksie?
Czy to moze kwestia softu?
Nawet mnie dziady nie poinformowali. Jak ja nie cierpię jak ktoś jest mądrzejszy ode mnie i robi "mi dobrze" w trosce "o moje bezpieczeństwo.
Pojade na inna szybka ładowarkę i sprawdzę czy to tylko SuC.
Mi sie wydaje ze to kara za darmowy SuC.