Łukasz Bąk z caroseria prywatnie kupił TM3

ypl

Pionier e-mobilności
Ma swój urok, emulatorem się tego nie podrobi ;-)

Bywa, może "wada fabryczna" ;-)

Zwinności jak małe, lekkie auto spalinowe elektryki mieć nie będą. Fizyki nie oszukasz, mniejsza masa i byłoby super - może wersje "superleggiera" zaczną robić, ekstremalnie odchudzone ze wszystkiego :)
Też lubię gang silnika i wydechu, amg v8 miód na uszy, ale trzeba iść do przodu, już 20 lat temu teslami powinniśmy jeździć, Niemcy i Japończycy za naszą kasę dreptali w miejscu przez ostatnie 30 lat, odcinali kupony, robiąc iluzoryczny postęp. Gdyby nie Elon to bylibyśmy w tym miejscu gdzie teraz jesteśmy za 15 lat 😔

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Obstawiam, że wielu użytkowników ev ma youtube premium (sam mam i sobie chwalę), co znacząco wpływa na dochody z filmów. Co do zmiany frontu, to też uważam, że wielu dziennikarzy wkrótce zmieni zdanie. Ich zdanie idzie w zgodności z tym co jest dostępne w parku prasowym różnych marek.
Jak Premium wpływa na dochody z filmów?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Oglądacze premium generują większe przychody. Np za 1000 standardowych masz dolara a za 1000 wyświetleń przez premium ponad 10 dolarów. Ogólnie im bogatsi widzowie tym większe przychody z wyświetleń. Wcześniej na pewno opłacał się hejt elektryków, nie mam danych ale wydaje mi się że cyferki już przestają być takie oczywiste i twórcy zaczynają widzieć potencjał w tym temacie w Polsce

nabrU

Moderator
Gdyby nie Elon to bylibyśmy w tym miejscu gdzie teraz jesteśmy za 15 lat 😔

Tylko częściowo. Pierwszy powszechnie produkowany EV to nie był Nissan Leaf tylko amerykański GM EV1 w 1996 a to już prawie 30 lat temu. Niestety 'big oil' i amerykańska administracja go wykończyły tak dobrze, że kazano zezłomować wszystkie ponad 1000 egzemplarzy i nawet siłą odbierano samochody leasingobiorcom.

Jak ktoś ma Amazon Prime to polecam obejrzeć dokument 'Who Killed the Electric Car?'

Belkot

Posiadacz elektryka
Bąk ma osobny canał e-caroseria i tam testuje auta elektryczne wiec taki zielony z autami nie jest. Nigdy ich jakos przesadnie nie hejtował. Fajnie sie go ogląda bo ma specyficzne poczucie humoru które mi odpowiada. Łysego nie oglądam bo dla mnie to buc jest i pozer. Marek drives te jakos dziwnie o autach opowiada. Ogólnie ciesze sie ze Bąk kupił tesle bo mogą byc fajne odcinki z tego.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Bąk ma osobny canał e-caroseria i tam testuje auta elektryczne wiec taki zielony z autami nie jest. Nigdy ich jakos przesadnie nie hejtował. Fajnie sie go ogląda bo ma specyficzne poczucie humoru które mi odpowiada. Łysego nie oglądam bo dla mnie to buc jest i pozer. Marek drives te jakos dziwnie o autach opowiada. Ogólnie ciesze sie ze Bąk kupił tesle bo mogą byc fajne odcinki z tego.
Najlepiej smęci ten co ględzi o autach :) Patryn?