Łukasz Bąk z caroseria prywatnie kupił TM3

luki

Pionier e-mobilności
Tak, ale mówił też o leasingu. W innym miejscu o ogarnięciu finansowania przez kogoś tam.
Może też nie chce wszystkiego mówić, i trzeba to uszanować

Esencja, ja też mam dobrego przyjaciela z którym 22 lata się znamy, i też mnie tak próbuje grillować jak o motoryzacji rozmawiamy, ale już ostatnio mięknie, jak na argumenty zaczęliśmy rozmawiać, to został mu jeden - on uwielbia gang silnika i wydechu.
On lubi też track day na torze zrobić, i już dwa razy silnik wymieniał w aucie :LOL:
Czekam aż go zabiorę nową TM3P na tor, co wtedy powie :D
niedużo kosztuje, a też można zamontować. Niby obciach, ale jak Mercedes czy BMW oszukuje klientów sztucznym dźwiękiem z głośników w środku auta to wtedy już nie jest obciach.
Ludzie, dajcie luz Bąkowi, jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląda prawdziwy betonu to zapraszam na kanał Jacka balkana, to jest przykład hit, koleś jeszcze do niedawna ( ostatnio mniej, śmiem stwierdzić że już odpuścił) z wypiekami na twarzy, z radością cytował prezesów koncernów motoryzacyjnych którzy mówili że EV to zło, gdy wpadł mu jakieś raport z firmy motoryzacyjnej ( oczywiście takiej co jest z EV w czarnej dup..) co ganiła EV to robił z tego dogmat, liczył emisję CO2 na zasadzie EV: pełen cykl od kopalni, ICE: to co tylko leci z rury. No takie smaczki że hej. Kiedyś współpracowałem z jednym dziennikarze i powiedział mi że Jacek to taki poszukiwacz sensacji i tyle, no więc niektórzy tacy są, inni się zmieniają a dla innych jest już za późno.
Kojarzy mi się wypowiedź Pana Jacka w teście jakiegoś elektryka gdzie pojechał na najbliższą dla siebie ładowarkę (AC) o mocy 22kW i narzekał, że ma jakiś wadliwy samochód bo mu się ładuje tylko z mocą 11kW. Gdzie z tego co pamiętam to ten model miał tylko ładowarkę pokładową 11kW, więc tutaj Pan Jacek wykazał się wspaniałą nieznajomością specyfiki ładowania samochodu elektrycznego.

Bronek

Pionier e-mobilności
To na ogół są ludzie, jak większość np politykow - jedynie wygadani z ciśnieniem na szkło itp.
Wiedza pojawia sie z czasem, lecz nie zawsze, bo to wymaga czasu i nauki i widać niekiedy jej brak.
Wielu potrafi się też "skundlić", jak guru motoryzacji historycznej niejaki Zientarski, czy sportsmen zasłużony SzP Hołowczyc
Generalnie : masz gadkę jesteś słuchany .

Skuteczna jest inna metoda, aby osiągnąć sukces i nie trzeba nic mówić, wiedzieć itd.. Wystarczy być

o_O

Last edited:

luki

Pionier e-mobilności
Rozumiem parcie na szkło, hajs, sponsoring, itd, itp. Ale ja tej ignorancji nie rozumiem i nie chcę rozumieć. To są faceci (przepraszam panie za stereotypy), oni mają technikę, śrubki, młotki we krwi! Nie każdy musi wiedzieć jak działa silnik elektryczny, czy znać fazy cyklu Otto, ale chyba rozróżniają na stacji Pb, ON, LPG? Wiedzą z którego kija wlać węglowodory? To dlaczego wtyczka (już w uproszczeniu) AC i DC powoduje u nich mokry sen? Ja szukając odpowiedniego auta na rynku kierowałem się właśnie mocą AC (głównie żeby to nie była 1faza), potem pojemność baterii.
Jak czegoś nie wiem, to zapytam czy mogę ładować samochód na przedluzaczu 2x1mm2 z OBI, a nie opowiadam później, że spalił się kabel, więc elektryki są "BE" i stanowią zagrożenie dla ludzkości...

Michal

Moderator
Niektórzy mają taki niewytłumaczalny strach przed elektrycznością. Mam takiego kumpla, co po prostu się boi i dla niego wymiana żarówki to szczyt kontaktu z taką forma energii.

ypl

Pionier e-mobilności
To bardziej skomplikowane moim zdaniem, u części to niewiedza, ale to mniejszość, u większości to wyrachowanie. Póki parki prasowe będą miały auta spalinowe to będzie "niewiedza", jak stara garda przestawi moce i większość produkcji to będą elektryki to się nagle wiedza i moda na elektryki pojawi. Bąk z caroserii wychodzi trochę przed szereg ale on jest niekonwencjonalny, czasami mam wrażenie chce zaorać kanał, nie pamiętam już dokładnie co to był za test, chyba bentleya, jak jakieś porównania do kiełbasy robił, i w trakcie recenzji powiedział, że ostatni raz mu z tej marki auto dali bo im się porównania do kiełbasy nie podobały. Z takim podejściem to mając taki kanał o motoryzacji na luziku kupujesz prywatnie elektryka w sytuacji gdy inni szczują na ev, bo tak wypada. Dlatego to w zasadzie jedyny kanał o motoryzacji (oprócz carwow) jaki oglądam obecnie, inni to gadające reklamy, powiedzą co im każą.