Mamy custom wajchy/badylki dla Tm3HL i nowych S i X

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ja sobie to utrwalałem na zasadzie "garbik, przesunąć kciuk, tak jak chcę skręcić kierownicą i nacisnąć". Ale zgadzam się, że jakieś proste, wyczuwalne dotykiem zróżnicowanie tych przycisków rozwiązałoby 90% problemu. Niestety Tesla poszła ścieżką designu Apple i to, że coś nie ma sensu nie ma znaczenia, jeżeli nadanie tego sensu wymagałoby zrobienia brzydziej.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Po 12 tys km jeżdżenia głównie po mieście i rondach nadal zdarza się że jest problem. Tzn jak kierownica na wprost to juz bezwzrokowo wielkim kciukiem da sie trafić, w dolnej czesci w lewo, w górnej w prawo, gorzej jak kierownica w dziwnym położeniu. W tych miejscach gdzie często jeżdżę nawet trudnych już mam przećwiczone, wiem na którym rondzie w którym miejscu na kierownicy jest kierunkowskaz. W takich szykanach prawo-lewo, wiem ze trzeba właczyc lewo w ostatnim momencie przed wykonaniem prawo.
Jeśli miałbym dokupic coś takiego to maks kilka stówek z montażem, jak wiecej to nie warto, obejdę się.

Bronek

Pionier e-mobilności
Problemem są malutkie ronda i czasem brak reakcji lub złe naciśnięcie lekko obok, za lekkie? Zanim kliknę drugi raz, to już po ptakach, jestem w zjeździe.
To są naprawdę sporadyczne przypadki i m/w częstotliwość odpowiada "zapomnieniu" w starej metodzie.
Dla mnie jw pisałem, to do d.. jest KLAKSON. Ćwiczę i walę nasadą lekko obok Działa, tylko o tym zapominam. Dobrze że to przywrócili w nowych HL

vista-LASH-resident

Posiadacz elektryka
Wajchy z elektroniką wyglądają na wzięte prosto z obecnego Y/wcześniejszego 3. Pewnie wystarczy dorobić kawałek wiązki, ciekawe czy trzeba zmieniać firmware w scalakach dźwigni.

AB7W

Nowy na Forum
Pod koniec roku ma pojawić się S3XY "wajcha" od Enhance. Ciekawe jak będzie wyglądać / działać / kosztować w porównaniu do tej. Niby będzie można zamontować ją w 5 minut 🤨

Bronek

Pionier e-mobilności
Jako zakupocholik , zanabyłem drogą kupna z kodem z YT 130 $ a nie 100 mniej jak z kodem sklepowym.
Jak sam nie sprawdzę, to nie uwierzę . Bardziej mnie pociąga chęć grzebania w aucie , bo zawsze to lubiłem, jak potrzeba tych funkcji.

tempFileForShare_20240520-073003_copy_870x343.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Last edited: