w Kii/Hyundai zrobili wymianę ICCU/ew aktualizacje oprogramowania gdzie sie dało (zwłaszcza w nowych EV6)Obawiam się, że przy takim podejściu zostanie Ci niewiele marek do wyboru. Poczytaj o VW i cyrkach z akumulatorem 12V i problemach z aktualizacjami. Tak samo o kia/hyundai i ich podejściu do wymian akumulatorów 12V albo do terminów odbioru aut czy też.. khem... "gwarancji ceny" z zamówień. O Tesli nie wspomnę, bo ich serwis stanowi "klasę" samą w sobie. Niestety, ale od kiedy popyt na samochody jest wyższy niż podaż to producenci coraz śmielej sobie poczynają.
Nie chodzi o to, żebym usprawiedliwiał forda, bo moim zdaniem przeginają. Ale ciężko mi znaleźć markę, która zachowywałaby się tak jak powinna.
No nie wiem. Miałem wymieniony stycznik na ten "nowy" wraz z podwójną zmianą softu i ... czekam na wymianę na jeszcze nowszy, bo ponownie pojawił się błąd.No i super, czyli mogę spać spokojniej😄
Od prawie dwóch tygodni mój MME stoi właśnie na tej akcji w serwisie. Patrząc po wymianie informacji i napotkanych problemach, możliwe, że jest to jeden z pierwszych egzemplarzy, który na tę akcję trafił.No to chyba ogłosili kampanię przywoławczą, jest komunikat:
https://uokik.gov.pl/bip/samochody-ford-mach-e