Materac do spania okazjonalnego

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Jest pompka, można schować do frunka i trunka, jest pasek do przenoszenia, ale przede wszystkim jest dobrze dopasowany. Zanim go kupiłem przerabiałem inne opcje jak dmuchane (po 2-3 użyciach ucieka powietrze) czy piankowe (zajmuje bardzo dużo miejsca, trudne w przenoszeniu)

Michal

Moderator
INTEX z wbudowaną pompką jakoś tyle kosztuje :) Więc ten argument do mnie nie przemawia. Zdecydowanie bardziej skłaniam się ku "kto bogatemu zabroni" :p
Miałem jednego intexa, pierwsze użycie super, drugie 2 miesiące później i już zachodziło powietrze, a składałem po zgięcia h dokładnie tak samo jak fabrycznie. Wymieniony na gwarancji na nowy i dokładnie taka sama sytuacja, chociaż tym razem pół roku leżał w piwnicy. Trzeci wymieniony identycznie i oddałem zadając zwrotu pieniędzy. Kupiłem kilka piankowych składanych i goście nie budzą się z tyłkiem na podłodze, stłoczeni na środku materaca. Nie polecam INTEX, bo to dziadostwo.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Miałem jednego intexa, pierwsze użycie super, drugie 2 miesiące później i już zachodziło powietrze, a składałem po zgięcia h dokładnie tak samo jak fabrycznie. Wymieniony na gwarancji na nowy i dokładnie taka sama sytuacja, chociaż tym razem pół roku leżał w piwnicy. Trzeci wymieniony identycznie i oddałem zadając zwrotu pieniędzy. Kupiłem kilka piankowych składanych i goście nie budzą się z tyłkiem na podłodze, stłoczeni na środku materaca. Nie polecam INTEX, bo to dziadostwo.
Noo to może być po prostu wada samego pompowanego materaca... Nie jestem ekspertem ale zawsze uważałem intex za topowy brand wśród dmuchnych zabawek/materacy (tak jak lew jest królem dżungli, cytując klasyka). W tym sensie, że robią to dobrze, zawsze dodają zestaw naprawczy (nawet do najtańszej zabawki) i customer service jest (jak sam zauważyłeś) dobry.
Ale nic nie zastąpi dobrego materaca piankowego czy sprężynowego, które z kolei zajmują więcej miejsca. Wszystko ma swoje zady i walety 🙃

Namtih

Zadomawiam się
Tylko czemu te materace kosztują po 1000zł? Ktoś mi to wytłumaczy poza tym, że to nabijanie ludzi w butelkę? Chyba, że są produkowane z czystego złota?
Odpowiedz sobie będąc w monopolowym lub kupując frytki na mieście..
Tu płacisz za produkt niszowy, dopracowany lepiej lub gorzej - pasuje kupujesz nie stać Cię lub nie lubisz przepłacać kombinujesz i godzisz się na mniejsze lub większe kompromisy..

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Dla zainteresowanych na polskim amazonie jest materac od Lost Horizon, sprzedawany przez producenta, obecna cena to 928 PLN, ja kupilem we wrzesniu za 999. https://www.amazon.pl/dp/B0D8P8BSGS
Dzięki za info, właśnie zamówiłem ale wersję do TM3 (za 999 PLN), zobaczymy jak wygląda spasowanie do wersji HL (na stronie producenta nie znalazłem dedykowanego produktu więc zakładam, że będzie ten zamówiony dobrze pasować).