Minęło już 10.000km w dwa miesiące - moja opinia

ELuk

Pionier e-mobilności
U mnie lakier się nie rysuje i lampy nie parują, a myję na automatycznej. Ale ja mam białą.
Mam dość częsty komunikat o oślepieniu prawej kamery w słupku.
Ostatnio coś zaczęło ćwierkać z przodu za zderzakiem, jak wentylatory chodzą. Chyba łożysko na wentylatorze chłodnicy.
Ładuje mi się szybko, ale ja mam panasonic za to zasięg max ładowania pokazuje 500 km czyli 11% utraty baterii po 8 miesiącach i 18000 km

TomTom

Zadomawiam się
Z 1% wpłaty to chyba nie masz szans na dopłatę, nawet gdyby wszyscy byli tej sprawie przychylni.
Żałuje, że się w Q3 nie skusiłem, bo byłoby z dopłata lub z bateriami Panasonic, a tak będzie LG bez szansy na dopłatę.

Doskonale! ❤️
Cześć
wiecie może jakie będą baterie w dostawie lutowej?

Michal

Moderator
Obecnie do EU płyną tylko auta z Chin, więc baterie będą LG albo CALT. To się już nie zmieni do startu produkcji Giga Berlin, a następnie po starcie najprawdopodobniej baterie w EU będą od LG na początku, do czasu uruchomienia linii 4860.

Michal

Moderator
Jeśli chodzi o parowanie lamp, to niedługo po zakupie, kiedy dużo ludzi na ten temat narzekało, sam też zacząłem zwracać to zauważać i martwiłem się. Minęło kilka tygodni i od ponad pół roku nie widzę problemu :p

Last edited:

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja też zgłaszałem i dopóki nie pojawią się krople, to wg nich jest to normalne. Ale u mnie właśnie pojawiły się krople i teraz kwalifikuje się do wymiany. Chciałem przez serwis mobilny ale jest zawieszony do końca roku więc muszę udać się osobiście albo poczekać do stycznia

Attachments

• IMG_20211121_113940835_HDR.jpg
    IMG_20211121_113940835_HDR.jpg
    2,9 MB · Liczba wyświetleń: 103

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie jedna, prawa na błotniku. Nawierciłem, dwie dziurki na szwie na dole i górze. Kiedyś przedmuchiwałem, teraz mam to.... I samo odparowuje. Głównie dzieje się tak po myjni.
Można wyjąć lampę (prosta sprawa i się pobawić. Czasem to wtyk.