Mirai 2023

Michal

Moderator
Dodajmy też, że zużywając 50kg wodoru wyemitowali najprawdopodobniej około 500 kg CO2 :p

karol.kar

Pionier e-mobilności
Jeszcze nie napisali, że za 10 lat instalacja H2 do wymiany.
Trzeba być niezłym fanbojem marki, aby to coś kupić i to jeszcze bez gwarancji przyszłego tankowania. Te stacje H2 są z grubych dotacji. Jak się skończy zysk to zamkną jak w Dani.

Bronek

Pionier e-mobilności
hehehe, cytuje:
przejechaliśmy 4905km, zużyliśmy 50kg wodoru, oczyściliśmy 2312m3 powietrza, podczas gdy tak naprawdę zużyli 400kg tlenu
Respiratory Szumowskiego ten deficyt tlenowy zniwelują

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Właśnie mnie to zastanawiało, bo jak Solorz drugą stację otwierał w Rybniku, ciągle było gadane o oczyszczaniu powietrza. Myślę sobie co oni pie....lą, a to najwyraźniej nowa taktyka marketingowa. Nie trujemy, wręcz oczyszczamy. Toyota pełną gębą.

p0li

Pionier e-mobilności
hehehe, cytuje:
przejechaliśmy 4905km, zużyliśmy 50kg wodoru, oczyściliśmy 2312m3 powietrza, podczas gdy tak naprawdę zużyli 400kg tlenu
he he
to teraz wytlumacz wszystkim jak mozna zuzyc tlen w tym przypadku
Dodajmy też, że zużywając 50kg wodoru wyemitowali najprawdopodobniej około 500 kg CO2 :p
no pewnie - bo najprawdopodobniej mieli diesla w bagazniku a ten caly wodor to sciema koncernow paliwowych i do tego jeszcze szczepionki chca nami sterowac i to cholerne 5G....

ps: nie wiem czy fanatyzm na tym poziomie da sie jeszcze leczyc o_O

p0li

Pionier e-mobilności
to idziemy dalej.... to ciężkie auto więc poszło sporo gumy a rekuperacja w nim to żart więc klocki też zużyte
a ty w ogole widziales kiedys to auto na oczy czy tylko tak sobie pierepalki piszesz?

ps. dla tych co chieliby sie zapytac ale sie boja: widzialem, jezdzilem, rozbieralem - rekuperacja jest na podobnym poziomie jak w normalnym elektryku

p0li

Pionier e-mobilności
Jeszcze nie napisali, że za 10 lat instalacja H2 do wymiany.
Trzeba być niezłym fanbojem marki, aby to coś kupić i to jeszcze bez gwarancji przyszłego tankowania. Te stacje H2 są z grubych dotacji. Jak się skończy zysk to zamkną jak w Dani.
10 lat jest gwarancji na ogniwa, 15 na zbiornik
po tym czasie zbiorniki sie homologuje lub wymienia
ogniwa po czasie gwarancji pracuja dalej, mozliwe z mniejsza moca wyjsciowa - cos podobnego jak spadek pojemnosci w bateryjkowozach