Model 3 - finansowanie 0%

n0n1ck

Nowy na Forum
A czy nie jest tak, że umowa zaczyna obowiązywać w momencie przekazania samochodu?
UL zostaje zawarta z dniem jej podpisania przez Korzystającego i Finansującego, a rozwiązuje się z upływem
czasu, na który została zawarta jak również w przypadkach wskazanych w UL, OWUL i w powszechnie
obowiązujących przepisach prawa. Okres obowiązywania UL określony jest szczegółowo w UL i rozpoczyna się
od dnia Aktywacji umowy.

Aktywacja umowy – dzień rozpoczęcia naliczania Rat leasingowych po odbiorze Przedmiotu leasingu;

Pytanie jak interpretować "Okres obowiązywania UL", może to jest to słowo klucz, czyli zawieram umowę która nie obowiązuję. Ale np jest 30 dni na przelanie wstępnej wpłaty od podpisania. Nie wiem jak to interpretować.

Teslomaniak

Nowy na Forum
UL zostaje zawarta z dniem jej podpisania przez Korzystającego i Finansującego, a rozwiązuje się z upływem
czasu, na który została zawarta jak również w przypadkach wskazanych w UL, OWUL i w powszechnie
obowiązujących przepisach prawa. Okres obowiązywania UL określony jest szczegółowo w UL i rozpoczyna się
od dnia Aktywacji umowy.

Aktywacja umowy – dzień rozpoczęcia naliczania Rat leasingowych po odbiorze Przedmiotu leasingu;

Pytanie jak interpretować "Okres obowiązywania UL"

Raczej bym się nie obawiał rozwiązania umowy. Gdyby było inaczej to po co wprowadzaliby dodatkowe promocje? Przecież byłoby to absolutnie nielogiczne. Jak widać gonią target kwartalny i tyle.

bajtus1992

Zadomawiam się
Zamówiłem auto wczoraj przez stronę Tesli, a już dziś dostałem pozytywną decyzję leasingową.
Na infolinii konsultant poinformował mnie, że promocja 0% obowiązuje tylko do końca czerwca i że konieczne jest odebranie auta najpóźniej w poniedziałek.

Może to oczywiście być tylko zagrywka, żeby podbić wyniki na koniec kwartału – trudno powiedzieć.

Pedr

Pionier e-mobilności
Pytanie jak interpretować "Okres obowiązywania UL", może to jest to słowo klucz, czyli zawieram umowę która nie obowiązuję. Ale np jest 30 dni na przelanie wstępnej wpłaty od podpisania. Nie wiem jak to interpretować.
Może nie do końca to samo, ale w kryzysie po pandemii, czekałem na samochód rok. Miałem podpisaną umowę z leasingiem, wpłaconą opłatę wstępną i tylko nie było samochodu, ani gwarancji, że w ogóle będzie. Wg. handlowca z leasingu, nie było problemu aby umowę rozwiązać jeśli nie doszło do przekazania samochodu. Co do przelania opłaty wstępnej, to u mnie (SCM) okazało się, że trzeba od razu.

macieeq

Fachowiec
Teoretycznie samo uruchomienie umowy leasingowej w SCM ma miejsce dopiero przy odebraniu samochodu, więc moim zdaniem nie powinni robić problemów, jeśli do czasu zakończenia akcji promocyjnej będziecie mieli: zgodę, podpisaną umowę, opłaconą wpłatę własną 🙄

Na stronie Tesli póki co brak informacji o końcu promocji, według mnie taki komunikat by się pojawił, gdyby faktycznie mieli ją kończyć. Czas pokaże.

n0n1ck

Nowy na Forum
Ciekawe, ja dzisiaj chciałem się dowiedzieć na jakiej podstawie chcą mi zmienić warunki podpisanej umowy, jeśli będzie to poza czerwcem, to nie byli w stanie tego wyjaśnić ;)

Najnowsze dyskusje