Model 3 performance właśnie dropnął

Hubciak

Zadomawiam się
Pierwsza rejestracja nowego M3P w Polsce czy ktoś mnie ubiegł? 15:50 ;)
Byle do odbioru...
View attachment 18403
Podobno nie ma jeszcze danych homologacyjnych w Polsce wprowadzonych. Pani musiała wpisywać wszystko ręcznie, a i tak jakiś problem był z mocą, ponieważ takich danych nie ma w certyfikacie zgodności.
View attachment 18404
Głupio byłoby wpisać 65kW, ale może wtedy ubezpieczenie tańsze ;)
Masz w takim razie już „sztywny” termin odbioru?

krzysiexxx

Zadomawiam się
Rozmawiałem z Tesla i u mnie zamówienie było 6.06 na biała z czarnym wnętrzem, ale ich nie ma na stocku, zmieniłem na czarna z czarnym wnętrzem i od ręki nadali mi vin - także jak chcecie się załapać to zamawiajcie czarna z czarnym wnętrzem :) pani mowila jeszcze przez tel ze są dostępne białe z białym wnętrzem. Także auto ma być lada dzień i załapie się na te 20k km mam nadzieję :)

_Marcin

Nowy na Forum
Pierwsza rejestracja nowego M3P w Polsce czy ktoś mnie ubiegł? 15:50 ;)
Byle do odbioru...
View attachment 18403
Podobno nie ma jeszcze danych homologacyjnych w Polsce wprowadzonych. Pani musiała wpisywać wszystko ręcznie, a i tak jakiś problem był z mocą, ponieważ takich danych nie ma w certyfikacie zgodności.
View attachment 18404
Głupio byłoby wpisać 65kW, ale może wtedy ubezpieczenie tańsze ;)
I jak udało się rozwiązać problem z mocą, której nie ma w certyfikacie zgodności? Ile wpisali do dowodu?
Idę rejestrować w poniedziałek i wolałbym zakończyć ten proces na pierwszej wizycie :)

kower

Fachowiec
I jak udało się rozwiązać problem z mocą, której nie ma w certyfikacie zgodności? Ile wpisali do dowodu?
Idę rejestrować w poniedziałek i wolałbym zakończyć ten proces na pierwszej wizycie :)
Nic nie wpisała. Dane do twardego dowodu i tak pochodzą z "centralnego systemu homologacji", więc zobaczymy co wrzucą.
Jedyne do czego miała uwagi to brak polskiej wersji certyfikatu zgodności. Podobno Tesla wysyła polską i angielską, ale tu dostałem tylko angielską.
Nie zmienia to faktu, że rejestracja przeszła bez problemu (aczkolwiek trwała 45 minut).

_Marcin

Nowy na Forum
Nic nie wpisała. Dane do twardego dowodu i tak pochodzą z "centralnego systemu homologacji", więc zobaczymy co wrzucą.
Jedyne do czego miała uwagi to brak polskiej wersji certyfikatu zgodności. Podobno Tesla wysyła polską i angielską, ale tu dostałem tylko angielską.
Nie zmienia to faktu, że rejestracja przeszła bez problemu (aczkolwiek trwała 45 minut).
Ja dostałem dokumenty z Tesli wczoraj. I też mam tylko angielską wersję certyfikatu zgodności. Oprócz tego faktura, zaświadczenie o zwolnienieniu z akcyzy, oświadczenie importera o nabyciu wewnątrzwspólnotowym oraz dwa egemplarze dokumentu "Oświadczenie zawierające dane i informacje o pojeździe niezbędne do rejestracji i ewidencji pojazdów" - może to jest taki skrócony wypis z certyfikatu zgodności?

Hubi

Fachowiec
do mojego leasingu nic nie przyszło jeszcze
Może kontrolnie zdzwoń do Tesli i zapytaj czy wysłali.

U mnie też leasing czekał, ja czekałem. Termin zbliżał się nieubłaganie. Ostatecznie zadzwoniłem po ponad tygodniu i okazało się....że niby nie dostali adresu i nie wysłali dokumentów 🤦

Skończyło się dobrze, ale niewiele brakowało.