Model 3 performance właśnie dropnął

TomRS

Pionier e-mobilności
Może kontrolnie zdzwoń do Tesli i zapytaj czy wysłali.

U mnie też leasing czekał, ja czekałem. Termin zbliżał się nieubłaganie. Ostatecznie zadzwoniłem po ponad tygodniu i okazało się....że niby nie dostali adresu i nie wysłali dokumentów 🤦

Skończyło się dobrze, ale niewiele brakowało.
pod jaki nr w Tesli dzwonisz ?

edit

właśnie leasing mnie poinformował, że dokumenty dotarły i jutro składają wszystko do WK.

Last edited:

lvlthn

Pionier e-mobilności
Z ciekawostek - spadek osiągów związany ze spadkiem SOC - wg mnie to świetnie to wygląda, co prawda to wersja US

Lol przy 10% SOC przyspiesza lepiej niż stara trójka. Nieźle.
Wychodzi na to, że owszem jest mniejsza moc, ale trzyma parametry na CAŁYM zakresie naładowania.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Z tą mocą to jest jakieś kompletne zamieszanie - wygląda na to, że dla "starej" trójki liczyli to w jakiś inny sposób niż teraz.
Tak było.
Może i moc maksymalna była większa ALE przy bardzo wąskim zakresie mocy.
Wydaje mi się, że jest więcej mocy ale też wyplaszczona krzywa mocy.

Dodatkowo maksymalna moc w starej trojce była tylko w zakresie 80-100% I później spadała dość mocno.

Wydaje mi się że technologia baterii też się zmieniła(drobne zmiany)

Hubciak

Zadomawiam się
no sam się zdziwiłem, nie dość, że te kilometry chyba dostane na Superchargerach to jeszcze ten kolor w gratisie :) w przyszłym tygodniu chyba będzie odbiór już.
Aż kusi żeby tam zadzwonić i zapytać o możliwość zamiany koloru 🤣 ale już wczoraj dokumenty wysłali do rejestracji więc byłby to za duży kłopot