U mnie dzisiaj na 17 km po Łodzi 16,4 kWh/100 km przy dynamicznej jeździe. Jestem w szoku.Z ciekawości - jakie macie zużycie energii jeżdżąc ( a właściwie stojąc) w korkach w szczycie w większym mieście ? W Poznaniu muszę się liczyć z 19-21 kWh na 100km - oczywiście z aktywną klimatyzacją, jazda w trybie chill. 13 km jadę 45-60 min.
Ale w korkach ? Jaką masz średnią prędkość, bo u mnie oscyluje koło 20 km/h 🤪U mnie 11-15kWh ale jest to zależne od wielu czynników, tryb insane![]()
Ale w korkach ? Jaką masz średnią prędkość, bo u mnie oscyluje koło 20 km/h 🤪
19 km i 34 minuty. Trochę korków, ale czasem i 120 km/h. Ale ja zawsze lubiłem hamować silnikiem i tutaj to świetnie działa, dzisiaj może ze 2 razy wcisnąłem hamulec.Ale w korkach ? Jaką masz średnią prędkość, bo u mnie oscyluje koło 20 km/h 🤪
120 km/h ? Ja pisałem o jeździe w korkach w mieście 😆19 km i 34 minuty. Trochę korków, ale czasem i 120 km/h. Ale ja zawsze lubiłem hamować silnikiem i tutaj to świetnie działa, dzisiaj może ze 2 razy wcisnąłem hamulec.
w Łodzi mamy... trochę inne korki, a ja często jeżdżę skrótami 🤣🤣120 km/h ? Ja pisałem o jeździe w korkach w mieście 😆
No tak, 10-20kmhAle w korkach ? Jaką masz średnią prędkość, bo u mnie oscyluje koło 20 km/h 🤪
To nieźle, ja poniżej 14 kWh nie zszedłem, ale faktycznie ciężko tak porównać warunki, trzeba by jechać jednocześnie dokładnie tą samą trasę. Jednak, co bardzo mi się podoba, koszty przejazdu 100 km w mieście mam 4-6 razy niższy niż w Golfie R którego miałem do niedawna.No tak, 10-20kmh