Model X obniżka 440/510

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Teraz wszyscy nie wiedzieć czemu idą w iPhone, których jest jak psUF.
Dlatego, że iPhone jest najlepszy :)

A wracając do tematu, to rzeczywiście Tesla MX jest tak zbudowana, że po 5k kilometrów plastiki zaczynają drgać i słychać stukania w różnych miejscach? Jeżeli tak to nie mogę kupić takiego samochodu, a bardzo bym chciał :(

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
@CyanAppl16 Długo się wahałem ale przed chwilą zamówiłem. Z inventory pare dni temu znikneła moja konfiguracja więc zamówiłem z konfiguratora. W inventory jest z inna kierownicą więc zobaczymy co tam wykombinują, może zamienią :)

ID.Buzz długi GTX miałby sens, ale pewnie pod koniec przyszłego roku najwcześniej takie wersje

zibizz1

Pionier e-mobilności
HW4 chyba tak
Kamery w przednich lampach raczej nie, to była jakaś ściema pewnie
Czas oczekiwania przy wyborze odpowiedniej konfiguracji to pewnie 1-2 tygodnie (w EU jest 1800 Xów, samych MXLR w Polsce 50 sztuk)

Last edited:

Michal

Moderator
Przy czym to nie są raczej "stany magazynowe" w PL, tylko raczej na całą Europę z krótkim czasem oczekiwania.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Aktualizacja. Mój sprawdzony agent od leasingu z najlepszymi ofertami chyba nie ma już mocy przerobowych i działa zbyt wolno, gdybym odrazu uderzył do innego to może dziś już bym miał zarejestrowane auto a tak to Tesla straszy mnie że mam jutro na własny koszt i we własnym zakresie odebrać auto na lawecie bo inaczej stracę gwarancję ceny. I rzeczywiście według umowy zamówienia mogą nie wydać auta w październiku. Być może szykuje sie jakaś aktualizacja ceny z powodu kursu USD

Jak komuś zależy na czasie i ma dobrą sytuację finansową to od rzucenia tematu na stół do podpisania umowy(nie licząc czasu na zapoznanie się z nią) możnaby się wyrobić w 30 minut nie wychodząc z domu w BNP z Opti Finance

BeDi

Zadomawiam się
Aktualizacja. Mój sprawdzony agent od leasingu z najlepszymi ofertami chyba nie ma już mocy przerobowych i działa zbyt wolno, gdybym odrazu uderzył do innego to może dziś już bym miał zarejestrowane auto a tak to Tesla straszy mnie że mam jutro na własny koszt i we własnym zakresie odebrać auto na lawecie bo inaczej stracę gwarancję ceny. I rzeczywiście według umowy zamówienia mogą nie wydać auta w październiku. Być może szykuje sie jakaś aktualizacja ceny z powodu kursu USD

Jak komuś zależy na czasie i ma dobrą sytuację finansową to od rzucenia tematu na stół do podpisania umowy(nie licząc czasu na zapoznanie się z nią) możnaby się wyrobić w 30 minut nie wychodząc z domu w BNP z Opti Finance

Mozesz zdradzic jakie masz parametry leasingu teraz?
Ja planuje w pezyszlym miesiacu ogarnac temat.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Mozesz zdradzic jakie masz parametry leasingu teraz?
Ja planuje w pezyszlym miesiacu ogarnac temat.
Mnie bardzo wkurzają te oferty leasignu jeden da wykup 1% inny 0,1% i już to zaburza porównanie dlatego polecam ten kalkulator i obliczenie RRSO leasingu
takie miałem warunki
bez GAP RRSO 9,37%
z GAP RRSO 8,97% ale rata większa bo GAP
WIBOR 1M 6,04% czyli marża wychodzi 2,93%

Oczywiście nie tylko RRSO jest ważne bo także cashflow i troszkę prowizje. Mimo że marża może być mniejsza to wymagana wpłata własna może być większa a my możemy akurat na nią nie mieć kasy.
4 lata temu w Millennium miałem marże 3,3%
A w BNP 3,06% ale niestety BNP wymagał 5% więcej wpłaty na którą nie miałem
wtedy WIBOR był 1,63%