Model X obniżka 440/510

krzyss

Pionier e-mobilności
Mnie bardzo wkurzają te oferty leasignu jeden da wykup 1% inny 0,1% i już to zaburza porównanie dlatego polecam ten kalkulator i obliczenie RRSO leasingu
takie miałem warunki
bez GAP RRSO 9,37%
z GAP RRSO 8,97% ale rata większa bo GAP
WIBOR 1M 6,04% czyli marża wychodzi 2,93%

Oczywiście nie tylko RRSO jest ważne bo także cashflow i troszkę prowizje. Mimo że marża może być mniejsza to wymagana wpłata własna może być większa a my możemy akurat na nią nie mieć kasy.
4 lata temu w Millennium miałem marże 3,3%
A w BNP 3,06% ale niestety BNP wymagał 5% więcej wpłaty na którą nie miałem
wtedy WIBOR był 1,63%
Ej to ja mam chyba niezle 😎

Attachments

• IMG_9772.jpeg
    IMG_9772.jpeg
    238,6 KB · Liczba wyświetleń: 18

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale to tak nie działa, przecież co dwa tygodnie nie będą zmieniać cen, ta zwyżka jest większa niż wynika z obecnego kursu, bo jest oczekiwanie ze strony tesli, że złoty będzie się dalej osłabiać, ceny zostały ustalone na takim poziomie, aby mogły się utrzymać chociaż około roku czasu.
Może nie co dwa ale co trzy ? Bo im jest to łatwiej robić bez sieci dilerskiej. Nie ma problemu zmienić to na stronie danego kraju w ciągu sekundy..
Tylko kwestia polityki, technicznie idzie to tak szybko i tak "centralnie", ze przecież nawet o tym nie są informowani pracownicy w "salonach"

Piotr

Posiadacz elektryka
Może nie co dwa ale co trzy ? Bo im jest to łatwiej robić bez sieci dilerskiej. Nie ma problemu zmienić to na stronie danego kraju w ciągu sekundy..
Tylko kwestia polityki, technicznie idzie to tak szybko i tak "centralnie", ze przecież nawet o tym nie są informowani pracownicy w "salonach"
Tez mi się tak wydaje. To przecież nie sieć wiejskich sklepików gdzie w każdym trzeba ręcznie zmienić karteczkę z ceną 😜

krzyss

Pionier e-mobilności
@krzyss Co to za instytucja finansowa co sprzedaje produkty finansowe ze stratą (kredyty oprocentowane poniżej WIBOR/stóp/inflacji)
02.2021 wzialem leasing w santanderze tym zwyklym. Wplacilem 70k, auto za 240k i place 2980.- z gap.
Calosc na 5 lat stalej raty. z wykupem 9kzl

ypl

Pionier e-mobilności
Masz rację, ale pomyśl jak byśmy tu na forum reagowali gdyby co 3 tygodnie ceny się zmieniały. W USA ceny się nie zmieniły, u nas wrócą niższe ceny jak będziemy po wyborach i urealnimy gołębią politykę NBP. Jak ktoś planował zakup to był dobry slot na to, teraz lepiej poczekać.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Masz rację, ale pomyśl jak byśmy tu na forum reagowali gdyby co 3 tygodnie ceny się zmieniały. W USA ceny się nie zmieniły, u nas wrócą niższe ceny jak będziemy po wyborach i urealnimy gołębią politykę NBP. Jak ktoś planował zakup to był dobry slot na to, teraz lepiej poczekać.
Ale teraz kurs złotego jest sztucznie utrzymywany, więc skąd obniżki...

zibizz1

Pionier e-mobilności
02.2021 wzialem leasing w santanderze tym zwyklym. Wplacilem 70k, auto za 240k i place 2980.- z gap.
Calosc na 5 lat stalej raty. z wykupem 9kzl
Pogratulować momentu wzięcia leasingu i wybrania stałej stopy. Mi w leasingu z 2019 rata wzrosła o ~10% na zmiennej stopie