Model Y 2023

pluto

Pionier e-mobilności
Pojawiły się pierwsze informacje jak będzie wyglądała aktualizacja modelu Y na rok 2023.

Według (technologies) będzie ona obejmowała:
- podwójne szyby z tyłu;
- składana tylna półka;
- nowy odcień koloru czerwonego - (produkcja GF Berlin);
- bateria 4680 (828 komórkowa) CATL wersja "m3p" litowo-manganowo-żelazowa o gęstości 210 Wh/kg o pojemności 72 kWh, zastępująca obecną baterię 82 kWh;
- 16 woltowy akumulator litowo-jonowy (zamiast obecnego 12 woltowego);

Model Y 2023 będzie dostępny od II kwartału (wszystko uzależnione od dostępności komponentów) i może kosztować więcej niż obecna wersja.

XYZ

Fachowiec
Pojawiły się pierwsze informacje jak będzie wyglądała aktualizacja modelu Y na rok 2023.

Według (technologies) będzie ona obejmowała:
- podwójne szyby z tyłu;
- składana tylna półka;
- nowy odcień koloru czerwonego - (produkcja GF Berlin);
- bateria 4680 (828 komórkowa) CATL wersja "m3p" litowo-manganowo-żelazowa o gęstości 210 Wh/kg o pojemności 72 kWh, zastępująca obecną baterię 82 kWh;
- 16 woltowy akumulator litowo-jonowy (zamiast obecnego 12 woltowego);

Model Y 2023 będzie dostępny od II kwartału (wszystko uzależnione od dostępności komponentów) i może kosztować więcej niż obecna wersja.
....cena zapewne,.......także z przyszłości 🤣🤣🤣

RafalO

Zadomawiam się
Podwójne szyby z tylu to już są.
Składana tylna półka już jest.
Za mniejszą baterie podziękuję.

Chyba coś te informacje to nie bardzo zgodne z prawdą.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja właśnie zamówiłem Ygreka LR z Berlina w tym nowym czerwonym kolorze. Miałem dylemat co do felg ale wziąłem Induction 20 ze względu na look. Zawieszenie ma być poprawione w modelu Long Range wiec powinno być ok. Nie mogę się przekonać do jazdy spalinowcami i pozbywam się Land Cruisera 😜 Mam nadzieje na odbiór w Maju albo początek Czerwca.

Attachments

• 17210426-D723-4905-A780-C8996B0544CF.jpeg
    17210426-D723-4905-A780-C8996B0544CF.jpeg
    333,4 KB · Liczba wyświetleń: 30

RafalO

Zadomawiam się
Z tego co rozumiem zawieszenie to już jest poprawione. Zresztą internet o tym mówił że nawet performance z Berlina jeździł lepiej niż pierwsze LR z chin. Poza tym tesla pokonuje opony jak szalona aby zasięg był dobry. Odbija się to mocno na komforcie niestety.

kamer7

Zadomawiam się
Pacjent Y Performance zamówiony w kwietniu, odbiór pokazuje październik-grudzień 2022. Dostałem informację o bezkosztowej zamianie koloru Midnight Grey na Quicksilver (rtęć?). Mam mieszane uczucia, bo z jednej strony to coś nowego i gratis opcja za 13800 zł a z drugiej zdaje mi się, że Midnight Cherry Red mógłby wyglądać lepiej. Niestety tego Quicksilvera nie widziałem nigdy na żywo (bo i gdzie). Ciekawe czy dostanę już np. przedłużone tylne fotele. Z tego co mi wiadomo baterii 4680 na razie nie ma i nie wiadomo kiedy będą.

aadamuss

Pionier e-mobilności
Przedłużone tylne fotele czy możliwość przesunięcia tylnych foteli?
Przedłużone to by się przednie przydały.

pluto

Pionier e-mobilności
Trochę przedłużone siedziska na skrajnych fotelach
FfMC_4JaEAIeQX2.jpg