Model Y 2023

pluto

Pionier e-mobilności
Ja się zastanawiam co na to Ząbki jak teraz tego nie ogarniają o_O

1681452491753.png

Michal

Moderator
Myślę, że dobowe kursy walut, nie mają żadnego wpływu na cenę Tesli ;)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem zalegają na placu :D i dlatego cena w dół. Chcą zrobić produkcje znów na rekord, ale te z Q1 jeszcze stoją.

ducarider

Posiadacz elektryka
Panowie, to auto za 250000, uwierzyć musicie, że mało ludzi kupuje samochody za ćwierć miliona. w 1 kw zarejestrowali około 1100 tesli

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Tez swego czasu rozważałem Renault - kpiłem jednak Teslę Y RWD i jestem zachwycony.
Ja nawet zamówiłem E-tech rok temu w kwietniu ale jak w październiku miał być tak do stycznia wytrzymałem i zamówiłem Y.
W marcu odbieram Tesle i dzwoni salon Renault - zapraszają po odbiór. Mam czas do końca miesiąca na odebranie z gwarancją ceny z zeszłego roku...... trochę szkoda ale nie żałuję że tak się ułożyło i odebrałem Y.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Panowie, to auto za 250000, uwierzyć musicie, że mało ludzi kupuje samochody za ćwierć miliona. w 1 kw zarejestrowali około 1100 tesli
Też tak myślałem ale po pierwszym "rzucie" Y w marcu to tylko dzisiaj jadąc do i z pracy trasą toruńską spotkałem trzy inne. W zeszłym roku nie widziałem ani jednego Y na polskich drogach. Model 3- kiedyś sporadycznie, teraz minimum 1-2 dziennie gdzieś przemykają.
Mój dzisiejszy "rekord" spotkań - przy Domaniewskiej ja w Y, obok IX, z tyłu Mustang Mach-E a po prawej E-niro. Nie liczę tych mijanych zaparkowanych czy jadących w drugą stronę.

zibizz1

Pionier e-mobilności
ja jakoś nie widze dominacji Tesli. U mnie w okolicy była jedna 3 i doszedł mój Y. W innych markach też nie ma dominacji bo są pojedyncze modele Leaf, Mercedes, Audi, Jaguar, Peugeot, Renult, Kia e-Niro i EV6 ostatnio Dacia i dziś Volvo. A rok temu nie dało sie zobaczyć żadnej zielonej tablicy