Model Y Najem/Leasing - Wasze warunki

korzonek

Nowy na Forum
Cześć,

Zastanawiam się jakie macie warunki leasingu/najmu na model Y, ew. Model X. W szczególności jestem ciekaw "najmów". Żeby zacząć, aktualnie mam spalinowego SUVa, którego wziąłem 2 lata temu na 5 letni leasing, 20% wpłaty, 15% wykup, aktualnie ~4300 brutto/mc + OC/AC/Gap itd którego planuję się "pozbyć".

Oczywiście wiem, że nikt mi tu nie wyczaruje ofert, po prostu pytam jakie macie warunki, jeżeli chcecie się nimi podzielić. Pozdrawiam

Piotr

grregg

Fachowiec
Jest tu kilka osób na Forum które zajmują się leasingami tesli łącznie z ogarnięciem dotacji.

Ja skorzystałem z oferty z tego forum. Dostałem trochę gorsze warunki niż w moim banku ale zależało mi na czasie i elastycznosci+ dopłata była wypłacona miesiąc po podpisaniu umowy. Leasing dwuletni przy wpłacie początkowej 45%, wykupie 20% i dwóch pierwszych ratach po 11% i kolejnych 22 ratach po 1%. Czyli całościowy koszt to niecałe 110%.
Zwrot dotacji miałem przez leasing chyba po miesiacu.

seba212

Zadomawiam się
Z tego co widzę to masz Teslę Y RWD czyli mieściłeś się na dotację.. jak kolega co założył wątek myśli o Tesli X to ni jak nie trafi w dotację... (limit 225 brutto)

Pepek

Posiadacz elektryka
Z tego co widzę to masz Teslę Y RWD czyli mieściłeś się na dotację.. jak kolega co założył wątek myśli o Tesli X to ni jak nie trafi w dotację... (limit 225 brutto)
Lub 225k netto, jeśli ktoś odlicza 100% VAT, itp. - limity to trochę sprawa każdego co kto woli uzyskać. BTW - ja brałem leasing w 3.2023, a dalej czekam na wypłatę dotacji.

TSK

Zadomawiam się
Lub 225k netto, jeśli ktoś odlicza 100% VAT, itp. - limity to trochę sprawa każdego co kto woli uzyskać. BTW - ja brałem leasing w 3.2023, a dalej czekam na wypłatę dotacji.
Strasznie długo czekasz na dotację, u mnie leasing był brany w maju 2023 a dotację wypłacono w listopadzie przy czym wypłacona została dopiero po opłaceniu faktury za "opłatę transferową" która pojawiła się w systemie banku jakoś w sierpniu z terminem zapłaty do końca grudnia😅 Jakoś wewnętrznie czułem,że jak opłacę ta fakturę przed terminem wymagalności to dotacja przyjdzie szybciej i tak też się stało.

Pepek

Posiadacz elektryka
Miałem opłatę transferową w sierpniu, wtedy ją też opłacałem. Chyba muszę się przypomnieć w leasingu czy coś nowego wiedzą w tym temacie.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja wziąłem leasing we wrześniu (podpisanie umowy leasingowej 06.09, odbiór 14.09). 20.10 dostałem umowę BOŚ do podpisu i 24.10 przelew. I nie miałem żadnych opłat transferowych(?)